Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

På måndag är framtiden här!

Harald Kjellin och Navid Modiri är framtidsveckans första föreläsare.

Du har väl inte missat att det är Framtidsvecka nästa vecka? Mångfald, digitalisering och andra samhällsförändringar är några av de teman vi diskuterar. Passa på att medverka i intressanta föreläsningar, samtal och aktiviteter i frågor som berör vår framtid och utveckling.

Du hittar hela veckans program och mer om våra föreläsare här!

Harald Kjellin och Navid Modiri inleder veckans föreläsningsserie.

8.30-9.30, NAVSweden, Marcusplatsen Sickla
Föreläsning med Harald Kjellin professor KTH, "Möjligheter och farhågor med AI - Artificiell Intelligens"

Professor Harald Kjellin diskuterar hur digitalisering och Artificiell Intelligens (AI) kommer att förändra världen. Fokus ligger på hur utvecklingen påverkar det offentliga Sverige, kommuner, välfärdsmyndigheter, vårdsektor och utbildningssystem. Harald beskriver hur AI kan tillämpas för att lösa problem och möta utmaningar i samhället, vilka nya möjligheter som skapas och vilka konsekvenser det kommer att få för oss alla...

Föreläsningen är kostnadsfri men för att beräkna frukost vill vi att du anmäler dig här! Frukost och mingel från klockan 7.45.

14.00-15.00, Nackasalen, stadshuset
Föreläsning med Navid Modiri, "Lilla mångfaldsskolan"

"Det största problemet med mångfald är att det inte går att göra. Mångfald är inget verb". Så vad är egentligen mångfald och hur kan vi bli bättre på det?

För att vi ska kunna ha mångfald behöver träna oss på att vara nyfikna och lära oss nya saker om varandra. Navid utmanar våra invanda tankemönster för att öppna upp världen lite mer.

Sidan uppdaterades: