Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Fokus på kompetensförsörjning på Nacka Företagarträff

På en utsåld Nacka Företagarträff med temat "Kompetensförsörjning" blev det många applåder och jubel när eleverna Lucas Nielsen och Josephine Ålhed från gymnasieskolan YBC presenterade resultatet av 25 intervjuer och den enkätundersökning som genomförts bland gymnasieungdomar i årskurs 2 och 3, i samarbete med Nacka kommun. Enkäten skickades ut till 3100 elever på sju gymnasieskolor i Nacka kommun.

Ämnet var hur man blir en "drömarbetsgivare" och ett förstahandsval för dagens gymnasieungdomar - generation Z - som ställer nya typer av krav än tidigare generationer på sin framtida arbetsplats.

Mjuka värden på topp fem-listan

Det handlar inte om att vara det coolaste bolaget, istället är det värden som trygghet, en närvarande och kommunikativ chef, trevligt bemötande och stimulerande arbetsuppgifter som ligger på topp fem-listan, tillsammans med en bra lön. I panelsamtalet på scenen deltog också Nacka kommuns employer brandingchef Linus Holmgren tillsammans med Embla Persson, ordförande Sveriges elevkårer och Therese Albrechtson, föreläsare och författare.

Är du intresserad av att veta mer om undersökningen och hur du kan bli en attraktivare arbetsgivare kan enkäten och presentationen från Nacka Företagarträff laddas ner nedan.

Här kan du ladda ner enkätundersökningen (PDF-dokument, 341 kB).

Här kan du ladda ner presentationen som gjordes på Nacka Företagarträff (PDF-dokument, 822 kB).

Sidan uppdaterades: