Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

30 år av samarbete för Sveriges bästa företagsklimat

Det blev en sprudlande jubileumsfest när en av Sveriges största företagshändelser - Nacka Företagarträff - firade 30-årsjubileum den 22 februari. Intresset var stort med över 100 utställare från Nackas näringsliv och under dagen kom fler än 1000 besökare varav många Nackabor, för att ta del av det gedigna programmet och hylla årets vinnare av de prestigefyllda Nackapriserna.

– Nacka Företagarträff är en motvikt till de dystra utmaningar vi har i omvärlden just nu. Det är ett ljus i mörkret där Nacka står starkt som den mest robusta kommunen i Sverige för tredje året i rad. Vi är en av de kommuner i landet med bäst miljö och tillväxt för företagare, där vi har en stor tilltro till framtiden med långsiktighet och uthållighet i fokus, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande (M).

Stor entreprenörskraft i Nacka

Dagen kretsade kring temat hållbarhet, inte minst genom tävlingen Hållbar utmaning, en av Sveriges största innovationstävlingar för barn i årskurs F – 9 och som i år fick in fler bidrag än vad som fick plats från en stor mängd skolor. Årets Företagarträff bekräftar bilden av Nacka som en dynamisk företagarkommun i framkant med stor innovations- och entreprenörsanda.

– Jag vill slå ett extra slag för företagarna och företagandet, den stora entreprenörskraften som finns i vår kommun. Nu behöver vi satsa ännu mer på företagen, eftersom de bygger välfärden för oss alla. Vårt livskraftiga, lokala näringsliv är en viktig nyckel till vår gemensamma utveckling och vi behöver därför fortsätta kroka arm för att vara Sveriges bästa företagarkommun, säger Mats Gerdau.

– En av de viktigaste bitarna för ett blomstrande näringsliv är att skapa och erbjuda arenor att mötas på, där det finns möjlighet för företagare, politiker och tjänstemän att samtala under informella och trevliga former. Syftet med Nacka företagarträff är just det - att föra samman människor som blir ännu bättre tillsammans. Nackapriserna är också viktiga i sammanhanget eftersom det är företagen och Nackaborna själva som är med och röstar fram slutkandidaterna, säger Anders Börjesson, biträdande näringslivsdirektör.

Stolta vinnare av årets Nackapriser

En nyhet i år är priset Årets Cirkulativ som delas ut till en aktör som har presenterat en idé där resurser återanvänds, återställs, uppgraderas eller återvinns. Priset delas ut i samarbete med Nacka vatten och Avfall.

Årets Nackaföretag 2023: Technix IT

Årets Krog 2023: Friends Corner

Årets Mötesplats: Marcusplatsen

Årets Cirkulativ (nytt pris i år): Bygg Ole - en del av Beijer Byggmaterial

Nacka företagarträff arrangeras i samarbete med Företagarna Nacka Värmdö och Nacka kommun.

Pristagare för Företagarträffen 2024

Sidan uppdaterades: