Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Obehöriga tog sig in på arbetsområde vid Sickla strandbad

Under helgen tog sig obehöriga in på arbetsområdet vid Sickla strandbad. Strandbadet är under renovering och byggstängsel är uppsatt runt hela området. Det är förbjudet att ta sig in på ett arbetsområde. För allas säkerhet måste detta respekteras, då det finns risk för skador på människor och anläggning.

Under fredagen tog sig ett stort antal obehöriga personer in på arbetsområdet vid Sickla strandbad. Entreprenören som var på platsen informerade att det var förbjudet att som obehörig befinna sig där. Då detta inte respekterades och fler och fler tog sig in tillsattes ronderande väktare. På lördagen tog sig obehöriga åter in på arbetsområdet och polis tillkallades för att avhysa cirka 70 personer från platsen.

- Det är allvarligt att obehöriga har tagits sig in på området. Förutom att det är förbjudet, så finns risk att man skadar både sig och anläggningen. Nu har det dessutom visat sig att anläggningen fick skador, bland annat sönderbrutna plankor i träkonstruktionen samt tio söndersparkade plintar som måste gjutas om", säger Marika Zetterström, projektledare anläggningsenheten, Nacka kommun.

Stängslat arbetsområde för allas säkerhet

Under renoveringen är ett byggstängsel uppsatt runt arbetsområdet. Som alltid är det är förbjudet att beträda ett stängslat arbetsområde. Förutom att skador kan uppstå på byggnationer om obehöriga tar sig in, så finns inom arbetsområdet rester från byggnationen som det går att skada sig på, både i vatten och på land, så för allas säkerhet måste detta respekteras.

Rent juridiskt är det ett brott att ta sig in på en byggarbetsplats, även om man inte tar något med sig därifrån. Är området inhägnat rör det sig om olaga intrång.

Renovering av Sickla strandbad

Sickla strandbad renoveras, förbättras och tillgänglighetsanpassas. Bland annat får stranden ny sand, och ett härligt soldäck av trä. Nya bord och stolar blir det också.

- Renoveringsarbetet skulle vara färdigt i maj, men försenades då bland annat en betongramp i påträffades oförutsett i marken. Arbete att ta bort den var mycket tidskrävande och försenade arbetet med ett par veckor. Skadegörelsen efter intrånget riskerar att försena ytterligare, säger Marika Zetterström.

Badet beräknas öppna i slutet av juni 2019 om inget oförutsett händer.

Läs mer om renoveringen samt håll dig uppdaterad när Sickla strandbad öppnar.

Badplatser i Nacka

Det finns många fina badplatser i Nacka. Här kan du läsa om var du kan bada.

https://www.nacka.se/uppleva--gora/friluftsliv-motion/badplatser-och-lekplatser/badplatser-och-badvatten/

Sidan uppdaterades: