Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Boovallen tas upp i Mark- och miljööverdomstolen

Mark- och miljööverdomstolen har i dag, den 8 november, meddelat att den kommer att ta upp den tidigare domen som rör ljudnivåerna på Boovallen.

Prövningstillståndet innebär bland annat att Mark- och miljööverdomstolen, som är högsta instans, ska pröva beslutet om att bullerskydd måste byggas runt Boovallen.

- Det här är väldigt glädjande. Det väcker gott hopp för oss som har Gunilla_Grudevall_Steen100.jpg engagerat oss för Boovallen. Frågan berör i första hand alla de barn och ungdomar som spelar fotboll på Boovallen, men den har också stor principiell betydelse för alla idrottsanläggningar i tätbebyggda områden. Mot den bakgrunden välkomnar vi att Mark- och miljööverdomstolen har hörsammat vår överklagan och kommer att ta upp frågan, säger Gunilla Grudevall-Steen (L), ordförande i Fritidsnämnden i Nacka kommun.

Bakgrunden till beskedet är att Nacka kommun har överklagat Mark- och miljödomstolens beslut, och dagens besked om prövningstillstånd betyder att det tidigare beslutet kan komma att rivas upp. Det blir nu upp till Mark- och miljööverdomstolen att ta ställning till.

Sidan uppdaterades: