Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Karin Kollberg ny social- och äldredirektör i Nacka

Nacka kommun får en ny social- och äldredirektör. Karin Kollberg tar över det långsiktiga uppdraget att leda det viktiga arbetet inom social- och äldrenämndernas områden.

- Med Karin Kollberg som social- och äldredirektör får Nacka kommun en drivande och samlande kraft som kan leda och utveckla verksamheten med ett långsiktigt perspektiv. Hon har gedigen kompetens och erfarenhet och är en trygg och tydlig ledare och chef, säger stadsdirektör Lena Dahlstedt.

Karin-K-Ase-L-600.jpg

Idag är Karin Kollberg affärsområdeschef för äldreomsorgen inom Välfärd samhällsservice i Nacka kommun. Hon har en lång bakgrund som chef och ledare inom den kommunala omsorgen, bland annat från Nynäshamns kommun och Botkyrka kommun.

- Det är med glädje och respekt jag tar mig an det här uppdraget. Den sociala omsorgen spelar en väldigt viktig roll i samhället, inte minst i den situation vi nu befinner oss i. Jag brinner för att utveckla de frågor som ryms inom det sociala stödet och inom omsorgen för äldre, säger Karin Kollberg.

Kollberg kommer att leda arbetet tillsammans med en ny biträdande direktör. Åse Linnerbäck, som idag arbetar som kommunjurist i Nacka kommun, tillträder sin nya tjänst omgående.

- Jag är väldigt glad att i min nya roll få vara med och bidra till att på riktigt göra skillnad för de människor vi är till för. Det känns spännande att tillsammans med Karin och alla medarbetare utveckla en stabil organisation och fortsätta förbättra kvaliteten för våra kunder, säger Åse Linnerbäck.

Karin Kollberg tillträder sin nya tjänst som direktör 15 juni.

Sidan uppdaterades: