Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
Juni

Startskott för ny grundskola i Sickla

Idag togs det första spadtaget för en ny grundskola på Planiavägen i Sickla. Skolan kommer välkomna runt 750 elever, från förskoleklass till årskurs nio, och planeras öppna hösten 2021.

Fastighetsbolaget Stenvalvet uppför skolan åt Jensen Education. Skolan kommer att ligga centralt i Sickla och i en miljö där det redan idag rör sig många elever i olika åldrar. Nuvarande hus ska byggas om invändigt och få en ny fasad samt en skolmatsal med kök och en idrottssal kommer att byggas till.

”Nacka växer och vi behöver fler skolplatser. Det här blir ett värdefullt tillskott. Vi välkomnar företag som etablerar sig i Nacka. Sickla är ett spännande område där det händer mycket.” säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Sickla utvecklas sakta framöver. Här växer nya bostäder, arbetsplatser och trivsamma mötesplatser för rekreation, idrott och kultur fram.

stenvalvet_jensen_forstaspadtag_20200612_1000x350px.jpg

Första spadtag av Mats Gerdau,kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Maria Lidström, vd Stenvalvet, samt Mats Rosén, skolchef grundskola Jensen.
Foto: Liza Simonsson

Jensen 500x500.jpg

Visionsbild: Tengbom

Läs mer om fastighetsbolaget Stenvalvet.
Läs mer om Jensen Education

Sidan uppdaterades: