Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Årets bästa byggnad är utsedd

Vård- och omsorgsboendet i Graninge vann omröstningen om bästa byggnad i Nacka under 2019.

För tolfte året i rad delar Nacka kommun ut Stadsbyggnadsutmärkelsen, och för tredje gången var det Nackaborna själva som utsåg vinnaren. Klart populärast, med en tredjedel av rösterna, var vård- och omsorgsboendet i Graninge.

– En värdig vinnare! Byggnaden är ett fint exempel på hur nytt kan möta gammalt, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka om vinnaren.

Detaljplaneunderlaget och gestaltningsprogrammet för Graninge är framtagna av Wåhlin arkitekter, och projekteringen genomfördes av Megaron arkitekter.

– Vi är stolta och glada över priset, särskilt eftersom det är Nackaborna som har röstat på oss, säger Mats Sundbom, vd för Silver Life, som driver verksamheten på Graninge. Vi har lyckats skapa en fantastisk miljö för våra boende här ute, med vackra och funktionella miljöer, både inomhus och utomhus.

Prisutdelning2020_webb.jpg

Cathrin Bergenstråhle, ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden, kommenterar omröstningen så här:

– Många fina tävlingsförslag tävlade i år när vi skulle utse den finaste nya byggnaden. Intresset för arkitektur är stort i Nacka. Det är roligt att så många röstat och viktigt att Nacka utvecklas med hög kvalitet. Stort grattis till Silverlife i Graninge!

Se bilder på alla byggnader i årets tävling här

Stadsbyggnadsutmärkelsen 2019

Sidan uppdaterades: