Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Var med och påverka framtidens föreningsstöd

Vill din förening bidra med idéer och kunskap om föreningsbidrag eller andra former av stöd till föreningslivet? Nu söker vi fritidsföreningar i Nacka som vill delta i en workshop om framtidens föreningsstöd.

fritidscollage.jpgNacka kommun gör en översyn av stödet till föreningslivet. Bland annat ser vi över föreningsbidragen och de subventionerade taxorna. Framtidens stöd ska främja utvecklingen av föreningslivet, nå ut till fler, bli mer rättvist, lättförståeligt och rättssäkert, samt kräva mindre administration från både sökande föreningar och handläggare.

Digital workshop onsdagen den 26 augusti

Kultur- och fritidsenheten kommer att genomföra en workshop med representanter från fritidsföreningar verksamma i Nacka, och som har aktiviteter för barn och ungdomar och/eller personer med funktionsvariationer. Workshopen planeras till onsdagen den 26 augusti klockan 17.30-21.00. Då vill vi bland annat ha era synpunkter på för- och nackdelar med dagens föreningsbidrag, idéer på hur föreningsstödet kan utformas framöver och vilka krav som är rimliga att ställa på bidragsgodkända föreningar.

Vi sätter ihop en referensgrupp med cirka 10 föreningar (och endast en person från respektive förening). Gruppen ska ha representanter från olika typer av föreningar/organisationer för att få en bred förankring.

Till följd av pandemin har vi valt att ha en digital workshop.

Anmäl er senast 2 augusti

Är din förening intresserad av att delta som referensförening? Utse då en person att representera föreningen (förslagsvis ordförande, kassör eller person som brukar söka era bidrag och som har god insyn i hur dagens stöd till föreningslivet är utformat). Säkerställ att personen kan delta på workshopen den 26.e augusti. Utse gärna en reserv.

Anmäl ert intresse att delta senast 2 augusti till henrik.ivarsson@nacka.se

I er intresseanmälan ska ni meddela:

  • Föreningens namn
  • Deltagarens namn och roll i föreningen
  • Kontaktuppgifter till deltagaren

De föreningar som blir utvalda till referensgruppen får en inbjudan med vidare instruktioner cirka två veckor före workshopen. Om ni inte blir utvalda kan ni ändå vara med och påverka genom att delta i en enkät som skickas ut efter workshopen. Ett färdigt förslag för nya riktlinjer ska presenteras senare under året.

Vid frågor, kontakta:

Henrik Ivarsson, projektledare

Kultur- och fritidsenheten

E-post: henrik.ivarsson@nacka.se

Sidan uppdaterades: