Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Nacka kommun ansöker om 31 miljoner i statsbidrag till följd av covid-19

I början av sommaren gav regeringen Socialstyrelsen i uppdrag att fördela bidrag till regioner och kommuner i syfte att ekonomiskt stödja verksamheter för merkostnader till följd av covid-19. Nu har första ansökningsomgången passerat och Nacka kommun har ansökt om statsbidrag på 31 miljoner kronor.

– I våras var läget mycket ansträngt med ett intensivt arbete för att minska smittspridningen, och det är klart att det har belastat kommunens ekonomi, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M). Vi var tidigt ute med offensiva satsningar som att skyndsamt köpa in skyddsutrustning och att initiera provtagning för personal. Redan i april startade vi utbildningar för vård- och omsorgspersonal för att förhindra smittspridning, något som vi har fått mycket positiv respons på.

Statsbidraget gäller merkostnader inom hälso- och sjukvården och inom socialtjänsten när det gäller omsorg om äldre personer och personer med funktionsnedsättning. Det kommer att användas för såväl kommunövergripande merkostnader, som merkostnader för externa anordnare.

De största posterna handlar om inköp av skyddsutrustning som hand- och ytdesinfektion, visir, handskar, munskydd och skyddsrockar, och kostnader för införande av coronateam inom socialtjänstens omsorg, provtagning och ökade utbildnings- och lönekostnader.

Det är möjligt att ansöka om statsbidraget för merkostnader under perioden 1 februari - 30 november 2020. Nacka kommun avser att göra ytterligare en ansökan om statsbidrag den 30 november.

Sidan uppdaterades: