Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nacka på nationell topplista över framgångsrika kommuner

Nacka kommun finns i toppskiktet i en mätning av det samlade välståndet i Sveriges kommuner. Det framgår av rapporten Regionernas kamp, som har tagits fram av det internationella analys- och teknikkonsultföretaget WSP.

I rapporten utvärderas Sveriges kommuner utifrån en mängd parametrar, till exempel ålder på befolkningen, skolelevernas meritvärde, inflyttning och näringslivets framtidsinriktning. Statistiken som presenteras är hämtat från officiella källor (Statistiska Centralbyrån med flera) och utgår från Sveriges kommuner och regioners kommungruppsindelning.

Målet med mätningen är att fånga så många aspekter som möjligt för att få fram vad det är som gör en kommun eller mindre framgångsrik. I årets rapport har särskilt fokus lagts på coronapandemin och dess effekter på den regionala utvecklingen.

Nacka kommuns robusthetsindex är 104, bland de högsta i Sverige. Nacka tillhör kategorin pendlingskommuner, som under flera års tid stärkt sin position som landets mest robusta och framtidssäkra kommuner. I dessa finns fortfarande möjlighet att ta del av storstädernas omfattande tjänsteutbud, samtidigt som det i regel är betydligt enklare och billigare att skaffa bostad eller verksamhetslokal.

Överst på listan står Sundbybergs kommun. Mer information om rapporten finns här.

Sidan uppdaterades: