Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Så påverkas kommunens verksamheter av de skärpta coronaråden

Flera av kommunens verksamheter påverkas av de skärpta allmänna råd som Folkhälsomyndigheten gick ut med den 29 oktober. Vi har samlat information om de verksamheter som berörs här nedan.

Spridningen av coronaviruset ökar i Stockholms län. Faran är inte över och det är viktigt att vi tillsammans hjälps åt, tar personligt ansvar och fortsätter följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Som tidigare gäller det att hålla avstånd, stanna hemma om du är sjuk och tvätta händerna ofta.

Du kan följa våra senaste uppdateringar om coronaviruset via: www.nacka.se/corona

Alla verksamheter har redan sedan tidigare ställt om och anpassat sig för att följa rekommendationerna och hålla sin verksamhet trygg och säker. Till följd av de nya skärpta allmänna råden i Stockholms län är det vissa verksamheter som gör ytterligare anpassningar. Utgångspunkten är att ställa om istället för att ställa in i den mån det går. De nya anpassningarna gäller fram till den 19 november, men kan komma att förlängas.

Följande verksamheter påverkas

  • Inom kultur och fritid har anpassningar gjorts för flera verksamheter. Bland annat har allmänhetens åkning ställts in tills vidare och bibliotekens verksamhet och möblering anpassas för att minska risken för smittspridning. Du kan läsa mer om hur verksamheter inom kultur och fritid påverkas här.
  • Till följd av spridningen av covid-19 har många föreningar och aktörer valt att ställa in sina aktiviteter. För att föreningar som bokar tider i kommunens lokaler inte ska drabbas ekonomiskt slopas nu avbokningsavgifterna för alla kategorier. Här kan du läsa mer om de slopade avbokningsavgifterna.
  • Återöppnandet av mötesplatsen för seniorer i Nacka Forum skjuts upp. Här kan du hitta den senaste informationen om våra mötesplatser för äldre.
  • Skolorna och förskolorna är fortsatt öppna. För att förhindra smittspridning uppmanas alla barn, elever och vuxna som har förkylningssymptom att stanna hemma tills de är symptomfria och därefter ytterligare två dygn.
  • Drop-in i stadshuset för hjälp med till exempel myndighetsinformation är tillsvidare inställt för besök och omställt till telefon eller annan digital lösning. Har du behov av stöd ring kommunens växel under våra drop-in-tider, tisdagar mellan kl.10-12 samt fredagar mellan kl.13-15.
  • Frukostakademin går över till enbart digitala föreläsningar. Här kan du läsa mer om Frukostakademin.
  • Planerade evenemang i kommunen kan komma att anpassas eller ställas in. Håll dig uppdaterad via vår evenemangskalender och dubbelkolla gärna med arrangören.
  • Medarbetare i Nacka kommun som har arbeten som kan utföras på distans uppmanas att distansarbeta efter samråd med närmaste chef.

Besöka särskilda boenden

Planerar du att besöka en anhörig på ett särskilt boende? Tänk på att följa de rådande rekommendationerna och riktlinjerna. Ta för vana att ringa till boendet inför besöket och stäm av med personalen. Följ de besöksrutiner som gället på boendet och avstå från besök om du har förkylningssymtom.

Sidan uppdaterades: