Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Nytt stationshus i Sickla

Kommunfullmäktige har antagit detaljplanen för Sickla stationshus. Nu får Sickla ett nytt landmärke som erbjuder plats för möten, arbetsplatser och entré till den kommande tunnelbanan.

Sickla stationshus blir ett nytt landmärke i Sickla. Arkitekturen håller hög kvalitet och fasadens kopparröda varma toner är en modern tolkning av Sicklas äldre industriarkitektur.

Entré till T-bana, kontor, handel och service

Stationshuset blir cirka 23 våningar högt med placering intill Sickla station och Sickla köpkvarter. Bottenplanet kommer att erbjuda plats för entré till tunnelbanan och vänthall samt handel och service. Högre upp i huset planeras för kontor, konferenslokaler och restaurang. Gröna inslag kommer finnas genom att växtbäddar planeras på byggnadens terrasser. Det nya stationshuset byggs av fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. I huset kommer finnas cirka 550 arbetsplatser.

Knutpunkt för kollektivtrafiken

Det blir liv och rörelse i stationshuset under en stor del av dygnets timmar och platsen utvecklas till en knutpunkt för kollektivtrafiken i Sickla. Utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka pågår för fullt. När utbyggnaden är klar finns det ännu större möjligheter att välja resa med kollektivtrafiken på det sätt som passar bäst.

Detaljplanen har antagits

Kommunfullmäktige antog detaljplanen för Sickla stationshus den 14 december 2020. Planen vinner laga kraft tre veckor efter att justerat protokoll tillkännagivits om den inte överklagas.
Läs handlingarna från kommunfullmäktiges möte den 14 december.

Läs mer om Sickla stationshus

Läs gärna mer om projektet.

Visionsbild Sickla stationshus_670.jpg

Visionsbild: Entréer vid gatuplan. Illustration: Kanozi arkitekter.

Sickla stationhus fotomontage_670.jpg

Fotomontage: Framtida Sickla stationshus i Sickla.

Sidan uppdaterades: