Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Ett första steg mot en regional konstfestival – Wall Street Stockholm

Nacka kommuns kommunstyrelse har fattat beslut om att vidare utreda möjligheten att initiera och delta i en regional festival för modern offentlig konst under juni 2022, ”Wall Street Stockholm 2022”.

Under 2019 genomförde Nacka kommun en medskapande internationell muralmålningsfestival, Wall Street Nacka. Nu vill kommunen ingå i ett utvecklat koncept med en regional festival för modern offentlig konst, som är tänkt att drivas genom en politiskt neutral och fristående ideell förening där alla kommuner i Stockholmsregionen kan bli medlemmar. Hur föreningens organisation bäst bör utformas, förslag på stadgar och liknande ska utredas vidare.

Syftet med Wall Street Stockholm är att stärka attraktionskraften i Stockholmsregionen genom att utveckla Europas mest intressanta och största festival för modern offentlig konst i världsklass.

Festivalen syftar till att skapa modern offentlig konst i form av exempelvis muralmålningar, skulptur, foto, tillfällig arkitektur eller ljus och ljusinstallationer för att skapa en konstnärlig berättelse på en "wall" eller en "street". Målet är att totalt 222 nya konstverk ska tillkomma i hela regionen och att festivalen ska attrahera intressanta konstnärer och duktiga kreatörer både på den nationella och internationella arenan.

Sidan uppdaterades: