Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Nacka hyllar föreningslivet när årets utmärkelser delas ut

Att skapa möjligheter att hålla igång verksamheter trots pandemin, att motivera Nackaborna att vistas mer i naturen och nya digitala lösningar för att nå ut till fler, är exempel på insatser som hyllas när årets utmärkelser presenteras av Nackas fritids- och kulturnämnder. I år ger fritidsnämnden dessutom samtliga nominerade ett pris.

Mottagarna av årets utmärkelser är:

Årets förening: Nacka HI, Järla Orientering och Boo FF och Sickla IF.

Årets unga ledare: Kevin Labady (Fisksätra IF), Anton Sjöberg (Nacka Wallenstam IBK) och en grupp om unga tränare vid Saltsjöbadens slalomklubb; Enzo Almstedt, Harry Ljunggren, Anton Nilsson, Arvin Öhrn och Philip Wallman.

Årets förebild är Annette Pantolin (Saltsjöbadens simning), Patrik Bishop (Fisksätra boxning) och Vladimir Ristic (Saltsjöbadens simning).

Läs motiveringarna här (PDF-dokument, 2,3 MB)

Årets föreningsarrangerade kulturarrangemang tilldelas föreningen Fisksätra Folkets Hus

Fisksätra Folkets hus tilldelas 15 000 kr av kulturnämnden och övriga pristagare tilldelas 5 000 kr från fritidsnämnden.

Läs motiveringen här (PDF-dokument, 1,4 MB)

Fritidsnämndens ordförande Gunilla Grudevall-Steen.

Vi blev djupt imponerade av de inkomna förslagens kvalitet, och det engagemang som aktörerna har visat under pandemin förra året. Det har varit ett oerhört tufft år och därför ville vi skapa ett extra utrymme för att kunna hylla dessa starka individer och föreningar. Det är vårt sätt att visa uppskattning till föreningarna och ledarna.

Kulturnämndens ordförande Richard Wendt.

I år vill vi hylla kreativitet och digitala aktiviteter för Nackaborna. Det är viktigt att kunna nå ut till fler när vi inte har kunnat mötas på samma sätt som tidigare. Verksamheten på Folk Lab Fisksätra har lyckats med att anpassa sin verksamhet och hittat kreativa lösningar för att lära deltagarna mer om ny och användarvänlig digital teknik. Det är verkligen inspirerande.

Sidan uppdaterades: