Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Snabbladda din bil i Centrala Nacka

Nu är det enklare för Nackabor med elbil att ladda batteriet. Idag invigdes en snabbladdare i Centrala Nacka, med en kapacitet på upp till 30 gånger snabbare än en vanlig laddare.

Nu kan du snabbladda din bil i Centrala Nacka, utanför Nacka Forum. Idag invigde Nacka Energi tillsammans med Nacka kommun den första snabbladdaren i kommunen.

Snabbladdare i Centala Nacka

Varannan bil som idag säljs i Stockholmsområdet är laddbar. Att erbjuda möjligheter att ladda bilen är ett viktigt bidrag till genomförandet av Nacka som en miljösmart kommun.

Nu är den första snabbladdaren på plats utanför Nacka Forum, på Serenadvägen 32. Välkommen att testa!

Bild på Jonas Kellberg, VD Nacka Energi och Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande inviger nya snabbladdarenJonas Kellberg, VD Nacka Energi och Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande och nya snabbladdaren

Laddstolparna används genom en app eller bricka från företaget Incharge. Laddningen kostar tre kronor per kilowattimme, vilket ger en kostnad på ungefär sex kronor per mil.

Laddmöjligheter i Finntorp infördes tidigare i år. Satsningar görs på såväl nya och lättillgängliga laddplatser på samlingsplatser i kommunen som installation av laddare till bostadsrättsföreningar och företag.

Vill du veta mer?

För karta och mer information, se Nacka Energis webbplats:
Nacka Energi, ladda i Nacka

Sveriges första naturbana stadsdel

Centrala Nacka utvecklas till en stadsdel där det urbana och naturen möts på nya sätt. Här finns närhet till naturen, vatten, mötesplatser och unika kommunikationsmöjligheter.
Läs mer om utvecklingen i Centrala Nacka
centralalnacka.se

Sidan uppdaterades: