Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Nacka kan bli årets nyföretagarkommun 2021

En gång om året utses Sveriges bästa kommun för nyföretagande. Nacka kommun är en av sju kommuner som har chans att ta hem årets pris.

– Vi är jätteglada och tacksamma över nomineringen. Varje dag startar tre nya företag i Nacka och de nystartade företagen är bland de mest lönsamma i hela länet. Vårt mål är tydligt, Nacka ska bli den mest företagsvänliga platsen i Sverige och det här är en bekräftelse på att vi är på rätt väg, säger Anders Börjesson, näringslivsdirektör Nacka kommun

Nacka kommun och de övriga sex kommunerna är nominerade utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2020 till och med 30 juni 2021 och kategoriseras enligt SKR:s kommungruppsindelning. Statistiken över nyföretagandet hämtas från Bolagsverket. En jury med representanter från både företaget Visma och organisationen NyföretagarCentrum har utöver det bedömt kommunernas arbete med att lyfta och stärka lokala entreprenörer och få fler att starta företag.

Förutom om titeln tävlar kommunerna om 100 000 kronor, pengar som ska användas till att inspirera, lyfta och stärka lokala entreprenörer. Bakom priset står Visma Spcs och NyföretagarCentrum.

Priset delas ut för sextonde året i rad, på Sveriges största mässa för nya företagare, Eget företag, den 11 november.

Förutom Nacka är följande kommuner nominerade: Ängelholm, Jönköping, Bräcke, Varberg, Tjörn och Såtenäs.

Sidan uppdaterades: