Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Nacka är årets tillväxtkommun!

Nacka kommun vann priset som Årets Tillväxtkommun vid den årliga Fastighetsgalan, som avgjordes på Berns i Stockholm, igår kväll. Priset kammades hem i fin konkurrens med de andra nominerade; Mölndals kommun och Solna stad.

Motiveringen från Fastighetsgalan lyder: Just nu pågår det en mängd stora utvecklingsprojekt runt om i Sverige. Och vissa av landets kommuner har lyckats mer än andra. Detta pris går till en kommun vars tillväxt i olika segment varit väldigt framgångsrik.

- Vi är glada och stolta och ser fram emot att fira priset tillsammans med alla som är med och jobbar för att forma framtidens hållbara och attraktiva livsmiljöer som skapar förutsättningar för Nackabor och näringsliv att växa och utvecklas, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun.

- Vinsten ger oss energi i arbetet med att utveckla framtidens Nacka. Tillsammans med Nackabor, civilsamhälle och näringsliv ska vi omsätta energin till handlingskraft, med långsiktighet, hållbarhet och innovation i fokus, säger Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör i Nacka kommun.

Nackas växtkraft och spännande utveckling sker i ett viktigt samspel för utbyggd kollektivtrafik, infrastruktur för framtiden och plats för fler bostäder, arbetsplatser och mötesplatser. Attraktiva platser skapas där människor och idéer kan växa. Närheten till naturen och dess möjligheter till ute- och friluftsliv är viktiga anledningar till att människor väljer och trivs i Nacka. Därför sker tillväxten med utgångspunkt i människan, där närheten till natur, mötesplatser för rekreation, idrott, kultur, entreprenörskap och utbildning i toppklass är centralt.

Läs mer om Nackas stadsutveckling här.

Personer i bilden från vänster: Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör, Anders Börjesson, etableringsdirektör, Gunilla Grudevall Steen, kommunalråd, Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, Victor Kilén, stadsdirektör, Charlotte Persson, enhetschef för strategisk stadsutveckling.

Sidan uppdaterades: