Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Fortsatt svårt läge i trafiken – stanna hemma om du kan

Under lördagen och natten mot söndagen föll stora mängder snö över Nacka och skapade problem för trafiken. Mer snö väntas och alla som har möjlighet uppmanas att avstå från att ge sig ut på vägarna.

Lördagens och söndagens hårda väder har lett till att SHMI utfärdat en orange vädervarning som gäller fram till klockan 20 i kväll. De stora mängderna snö har skapat stora problem med framkomligheten och inställda kollektivtrafikavgångar i hela Stockholmsområdet. I Nacka har all tillgänglig personal varit ute och arbetat på vägarna sedan i lördags eftermiddag.

Tungjobbat med blöt snö och fallna träd

Den tunga snön har gjort det svårt för snöröjarna och flera maskiner har gått sönder. Ett stort antal träd har dessutom fallit över vägar och ledningar och behövt sågas upp och forslas bort. Busstrafiken har haft problem men är nu i gång.

– Våra högst prioriterade vägar är Saltsjöbadsleden och bussgatorna. Där har vi kört kontinuerligt under hela natten och de är nu framkomliga, även om det varit svårt för vissa bussar i de brantaste backarna, berättar Niklas Eklöf, gruppchef för vägdriften i Nacka kommun.

Fortsatt svårt läge

Uppdatering måndag kl 10.22: Just nu pågår kontinuerlig snöröjning i hela Nacka, med målet att hålla alla vägar, gång- och cykelbanor, trappor och busshållplatser tillgängliga. Det innebär att vi inte tar emot några felanmälningar för snöröjning under pågående snöfall eftersom alla tillgängliga resurser redan är ute och arbetar för fullt.

Tills vidare gäller rådet att inte ge dig ut i trafiken om du inte måste.

Läs mer om hur vi arbetar med snöröjning i Nacka

Följ väderläget på smhi.se

Planera din resa på sl.se

Aktuell väginformation finns på trafiken.nu

Sidan uppdaterades: