Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

God framkomlighet på Nackas buss- och huvudgator efter snöfallet

Kommunens snöröjningsinsatser fortsätter efter det kraftiga snöfall som startade i lördags och har pågått under stora delar av söndagen och måndagen. Nu är de större gatorna framkomliga och busstrafiken fungerar i stort sett normalt.

Efter cirka två dygns intensivt snöröjningsarbete kan kommunens vägdrift konstatera att Saltsjöbadsleden, bussgator och övriga större vägar i Nacka har god framkomlighet. På mindre gator kan det fortfarande vara svårt att ta sig fram och du som tänker ge dig ut i trafiken bör vara beredd på att det kan ta längre tid än vanligt.

Arbetet fortsätter i kväll

På måndag förmiddag startades ett kontinuerligt snöröjningsprogram för att göra alla vägar, gång- och cykelbanor, trappor samt busshållplatser tillgängliga. Detta beräknas fortsätta under kvällen.

– Läget är lite svårbedömt, eftersom prognosen ändras hela tiden. Men vi räknar med att kunna avsluta det kontinuerliga programmet omkring klockan 22 i kväll för att ge personalen en chans att vila lite, innan vi börjar jobba igen i morgon klockan 5, säger Tommy Wiberg, som är arbetsledare på vägdriften i Nacka kommun.

Om förutsättningarna inte förändras kommer det då främst att handla om fortsatt snöröjning och sandning av mindre gator, parkeringar och gång- och cykelvägar. Parallellt med snöröjningen fortsätter arbetet med att ta bort fallna träd runt om i kommunen.

Fortsatt besvärligt väder i Stockholmsområdet

Södertörns brandförsvarsförbund gick på måndagseftermiddagen ut med en förnyad varning för besvärligt väder i hela Storstockholm. De påminner om att det fortfarande finns stor risk för förseningar, strömavbrott, nedfallna träd och andra störningar i trafiken. De ger också rekommendationen till alla som har möjlighet att arbeta hemifrån även under tisdagen.

Läs mer om hur vi jobbar med snöröjning och halkbekämpning i Nacka

Följ väderläget på smhi.se

Planera din resa på sl.se

Väginformation finns på trafiken.nu

Sidan uppdaterades: