Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Räddningsinsats avslutad efter branden i Fabrikören

Nu har Södertörns Brandförsvarsförbund avslutat räddningsinsatsen i Fabrikörsvillan i Nacka strand. Brandområdet bevakas så att branden ebbar ut enligt plan. Det kan vara fortsatt rökutveckling i området och röklukten kan spridas med vinden så att den känns på långt håll.

Fabrikörsvillan uppfördes ursprungligen på 1860-talet som en sommarvilla med namnet Augustendal, men byggdes om till bostad för motorfabrikören J V Svenson vid sekelskiftet 1900. Kring huset finns miljöskapande terrassmurar och trappor som förtydligar husets status. Fabrikörsvillan som sådan berättar om Nacka strand både som en sommarnöjesmiljö och industrimiljö.

Sidan uppdaterades: