Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Nacka möjliggör feriejobb för ukrainska ungdomar

Ungdomar från Ukraina som har uppehållstillstånd enligt massflyktsdirektivet och som bor i Nacka kommer att få möjlighet att söka feriejobb i kommunen i sommar. Det beslutade nämnden för arbete och försörjning igår.

Feriejobben riktar sig till ukrainska ungdomar mellan 16 – 18 år med vårdnadshavare eller ukrainska ensamkommande ungdomar upp till 21 år. Arbetet ska ge unga en meningsfull sysselsättning under sommaren, ge dem arbetslivserfarenhet, möjlighet till framtida referenser och att träna det svenska språket.

Arbetsperioden är tre veckor och de arbetsuppgifter som erbjuds är utomhusarbete i parker, lekparker och stränder.

Sommarjobb i Nacka

Varje år erbjuds feriearbete till ungdomar mellan 16–18 år som är folkbokförda i Nacka och inte tidigare har feriearbetat via Nacka kommun. Även ensamkommande barn och ungdomar mellan 16–21 år kan ansöka om sommarjobb. Inför sommaren 2023 har 340 feriearbeten förmedlats. Nacka kommun arrangerade dessutom en sommarjobbsmässa i februari tillsammans med Värmdö kommun och (URW) Nacka forum i samarbete med Arbetsförmedlingen. Årets mässa har hittills inneburit ytterligare 195 jobbtillfällen hos privata arbetsgivare i Nacka och Värmdö.

Mer information om sommarjobb i Nacka finns här: Sommarjobb | Nacka kommun

Sidan uppdaterades: