Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Konstfestivalen WALLSTREET vinner Swedish Art & Business Award 2023

WALLSTREET, som genomfördes första gången i Nacka kommun, är vinnare av Swedish Art & Business Award 2023 där föreningen Kultur & Näringsliv varje år delar ut priset för bästa samarbetet mellan kultur och näringsliv.

Festivalen genomfördes i stockholmsregionen sommaren 2022 och är en konstutställning i det gemensamma stadsrummet. Genom muralmålningar, skulpturer och annan konst visar festivalen konsten och kulturens betydelse i en föränderlig stadsmiljö och bidrar till regionens attraktivitet och identitet.

Juryns motivering:

Konstfestivalen Wallstreet har med Stockholms, Nacka och Upplands Bro kommuner, 14 företag, 6 kulturorganisationer och 100+ konstnärer levandegjort kommunerna genom skulpturer, muralmålningar och performances i dystra gångstråk och på grå fastighetsväggar samt genom att skapa en lång strandpromenad med konst över kommungränser väckt liv i annars trista eller ointressanta områden och genererat ett stort konstintresse under den gångna sommaren. Partnerträffar har gett kunskapsutbyte och skapat vilja att göra mer med fler framåt.

I juryn för Swedish Art & Business Award ingår prins Carl Philip, hedersordförande, Magnus Lagerkvist, ordförande, Jonas Anderson, vice ordförande, Per Bystedt, Jan Bernhardsson, Ingela Roos, Ulrika Areskog Lilja samt Anders Boman, föreningens vd.

wss nyhet.jpgBild: Konstverk inom WALLSTREET av SAGIE, tunneln på Mensättravägen, Orminge

WALLSTREET genomfördes för första gången 2019 i Nacka kommun under ledning av Nacka kommuns stadskreatör Fredrika Friberg. Sommaren 2022 växte festivalen till tre kommuner, 14 företag och 6 kulturföreningar. Nästa steg är en nationell festival år 2025 tillsammans med kommuner från hela Sverige.
Läs mer om WALLSTREET och nästa steg.

Sidan uppdaterades: