Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Bryggorna i Kyrkviken nominerade till Träskyddspriset

Bryggorna vid Kyrkviken är en av fem kandidater som har nominerats till det prestigefyllda träskyddspriset instiftat av Svenska Träskyddsföreningen. Prisets syfte är att lyfta fram exempel på hållbar och långlivad stadsutveckling i utemiljöer som kombinerar stil och användningen av trä.

Bryggorna vid Kyrkviken har fångat uppmärksamheten genom sin enastående design och förmåga att integrera träets naturliga skönhet på ett hållbart sätt. Genom att erbjuda både estetisk tilltalande och hållbara lösningar bidrar dessa bryggor till att skapa en trivsam och beständig utemiljö för invånarna att njuta av.

– Bryggorna vid Kyrkviken har blivit en succé. De är modernt utformade, estetiskt tilltalande och smälter in i den magiska miljön på ett förträffligt sätt. Det är sådana här trevliga platser vi vill skapa mer av i Nacka och det har vi råd med när vi växer och bygger nytt. Det känns väldigt roligt att det uppmärksammas, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau.

Vem får Träskyddspriset?

Kommuner och stadsbyggnadsprojekt som nomineras och bedöms efter följande kriterier:

  • God arkitektur och funktion – stad och samhälle utvecklas genom form, funktion, trygghet och nytta
  • Trämaterialets tekniska och estetiska egenskaper används på ett kunnigt sätt och spelar en framträdande roll
  • Hållbarhet och miljö med ett helhetsperspektiv under livscykeln är medvetna val
  • Träskyddskunskap framträder i val av konstruktion och material – lång förväntat livslängd och resurseffektivt underhåll under låg tid
  • Aktualitet, nyskapande och inspirerande goda exempel där en eller flera faktorer bidrar till ett föredöme.

Tidigare pristagare

Vinnare 2022 blev Naturum Vänersgården – Victoriahuset i Lidköpings kommun. 2021 vann Lugnets Terrass i Hammarby Sjöstad och 2020 tog Skellefteå kommun hem priset för tillgänglighetsanpassade strandnära bryggor.

Här kan du läsa pressmeddelandet hos Träskyddsföreningen

Här kan du läsa mer om Träskyddspriset

Sidan uppdaterades: