Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Christer Lindberg ny ekonomi- och finansdirektör

Christer Lindberg är Nacka kommuns nya ekonomi- och finansdirektör. Han kommer närmast från ett uppdrag som ekonomichef i Solna stad och tillträder sitt nya uppdrag 1 december.

– Christer Lindberg är en topprekrytering för Nacka kommun. Han har omfattande erfarenheter av förändringsarbete, ekonomistyrning, processutveckling och analysarbete vilket kommer att innebära ett stort lyft för hela kommunorganisationen. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom och vår nuvarande ekonomi- och finansdirektör Jörn Karlsson som med sina samlade kompetenser kommer bilda ett mycket starkt team för kommunens utveckling, säger stadsdirektör Victor Kilén.

Christer Lindberg har arbetat på SKR och i Solna stad som ekonomidirektör/CFO, administrativ direktör och som kommunalförvaltningschef i drygt 20 år. Han har dessutom erfarenhet av ett antal tunga styrelseuppdrag för bland annat KPA, RKA-Kolada, SKL Kapitalförvaltning och SKL Pensionsstiftelse. Sammantaget har Christer Lindberg 25 års erfarenhet i flertalet chefsroller, som konsult och som projektledare i offentlig och privatsektor i Sverige och internationellt genom uppdrag till EU-kommissionen.

– Nacka är en av Sveriges mest offensiva kommuner med hög utvecklingstakt. Jag ser fram emot att få bidra med mina erfarenheter till den fortsatta resan, säger Christer Lindberg.

Nacka kommuns nuvarande ekonomi- och finansdirektör Jörn Karlsson får en nyckelroll i utvecklingen av ekonomiprocessen i Nacka kommun som biträdande ekonomi- och finansdirektör. Han kommer särskilt att fokusera på uppföljning, målstyrning och resultatuppföljning inklusive ekonomisk optimering i kommunorganisationen.

– Jag ser fram emot att arbeta med Christer Lindberg. Vi kompletterar varandra väl och tillsammans kommer vi att bilda ett drömlag för att ge organisationen en trygg och stabil grund att stå på, säger Jörn Karlsson.

Sidan uppdaterades: