Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Fortsatt samarbete för fler jobb till Fisksätra

Den 7 november är det jobbmässa i Fisksätra för andra året i rad. Syftet med mässan är att öka möjligheten för fler Nackabor att få jobb samtidigt som företagens behov av arbetskraft kan tillgodoses.

Jobbmässan i Fisksätra genomfördes för första gången 2022 och är ett samarbete mellan Nacka kommun, Stena Fastigheter, Samhällsmatchen och Arbetsförmedlingen. Jobbmässan ger företag i Nacka och arbetssökande i Fisksätra ett tillfälle att träffas och målsättningen är att mässans möten ska leda till jobb. På förra årets jobbmässa i Fisksätra deltog 18 företag, cirka 250 besökare och 123 intervjuer genomfördes på plats. Sammanlagt beräknas mässan ha resulterat i 27 nya anställningar. I år ställer 15 företag ut på mässan.

Samarbetet med jobbmässan i Fisksätra är en insats som syftar till att underlätta för Nackabor i Fisksätra att få jobb och är en del i Nacka kommuns långsiktiga arbete med att stötta fler till arbete. Genom att samarbete med andra aktörer och fortsätta skapa tillfällen för möten mellan företag och arbetssökande kan fler få stöd att komma ut i arbetslivet. På jobbmässan är även kommunens karriärvägledare på plats för att möta arbetssökande och visa på vilka möjligheter som finns.

Jobbmässan i Fisksätra 2023 genomförs den 7 november klockan 10:00 till 12:00 i Fisksätra Folketshus på Fisksätravägen 18.

Arrangörerna inför årets jobbmässa i Fisksätra

– Det är när vi hittar nya samarbetsformer och arbetar tillsammans som vi kan nå resultat, det visade förra årets jobbmässa i Fisksätra. Vår förhoppning att även årets mässa lockar många besökare och leder till jobb. Genom att skapa direktkontakt mellan arbetssökande och arbetsgivare, bidrar vi både till individer och samhället genom varje Nackabo som finner sin plats i arbetslivet, säger Vilma Mori Aguilar, innovations- och entreprenörsrådgivare vid arbets- och etableringsenheten i Nacka kommun.

– Förra årets mässa blev ett kvitto på vilken genomslagskraft det blir när närings- och föreningsliv samt kommunal verksamhet krokar arm med varandra. Vi på Stena Fastigheter, Samhällsmatchen och Nacka kommun har som gemensamt mål att sänka trösklarna till arbetsmarknaden för individer som söker jobb och genom att göra aktiviteter tillsammans bidrar vi till det målet, säger Sarah Pettersson, chef social hållbarhet på Stena Fastigheter.

– Arbetet med våra arbetsmässor på Tele2 Arena har visat extremt goda resultat när det kommer till att få människor ut i jobb. Vi såg ett behov av att arrangera dessa mässor även lokalt och testade det i bland annat Fisksätra. Med facit i hand blev det bättre än vi trodde och vi ser fortfarande stor potential i detta koncept och vill göra mer tillsammans med människorna i Nacka, säger Abel Abraham, hållbarhetsansvaring för Samhällsmatchen och Hammarby Fotboll.

– Samarbeten med kommuner, andra samhällsaktörer och arbetsgivare är mycket viktiga i arbetet att få människor ut i arbete och till egen försörjning. Jobbmässor är fantastiska tillfällen för arbetsgivare och arbetssökande att mötas med förhoppning om att mötet ska leda till ett arbete och egen försörjning för den enskilde. Tillsammans gör vi stor skillnad, säger Maria Eriksson Viefhaus, arbetsförmedlare, Arbetsförmedlingen.

Läs mer om jobbmässan i Fisksätra

Sidan uppdaterades: