Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Nu är Östra Granittrappan i Centrala Nacka invigd

Igår eftermiddag samlades boende, företagare och medarbetare från kommunen för att fira att Östra Granittrappan i Stadshuskvarteren, Centrala Nacka, nu är invigd. Trappan blir en del av det gångstråk som binder samman kvarteren och öppnar upp till Värmdövägen.

Gårdagens trappinvigning lockade flera nyfikna besökare som samlades vid kvällens huvudperson, som består av 53 trappsteg. Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande, höll ett invigningstal och klippte band, och därefter avslutades firandet med musik, enklare tilltugg och glass.

- Trappan är både efterlängtad och viktig, eftersom den öppnar upp stadsdelen och gör det lätt att ta sig till/från Värmdövägen samt till den kommande tunnelbanestationen Nacka, säger Mats Gerdau.

30052024-Invigning_östra_granittrappan-Mats Gerdau.jpg

Vid sidan av trappan kommer det dessutom finnas stämningsfull beslysning och hösten 2025 planterar vi ut växter längs trappans båda sidor.

På sikt kommer ytterligare en trappa att byggas, Västra Granittrappan, som ska ansluta till Värmdövägen och ytterligare ett torg, Agnestigs torg. Läs mer om Agnestigs torg.

30052024-Invigning_östra_granittrappan-bild i nyhet.jpg

Centrala Nacka

I Centrala Nacka växer en naturban stadsdel fram, där det urbana och naturen möts på nya sätt och trivs tillsammans. En plats där naturens lugn möter stadens puls i ett av Nackas mest centrala lägen med närhet till både natur och butiker, restauranger, näringsliv, skolor, förskolor, kultur och fritid. Här ska det på sikt bli 6 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser för nya och gamla Nackabor och verksamheter. Arbetet med tunnelbanan pågår och när den är klar 2030 kommer det ta tolv minuter att åka från tunnelbanestation Nacka till T-Centralen.

Sidan uppdaterades: