Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Spadtag för cirka 350 nya bostäder i Centrala Nacka

Idag tog bostadsaktören JM, tillsammans med Nacka kommun, ett symboliskt spadtag för att fira byggstarten av cirka 350 nya bostäder på Enspännarvägen i Jarlaberg – alldeles intill den kommande tunnelbanan.

– Jag är glad att JM nu satsar på nya bostäder i Centrala Nacka, trots dagens tuffa ekonomiska läge. Det visar att det finns en stor framtidstro och att platsen har stor potential. Här blir det superattraktiva bostäder med gångavstånd till både naturområden, tunnelbana, handel och bra skolor. Här får man allt inpå knuten. Vi önskar JM varmt lycka till och ser fram emot fortsatt gott samarbete, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun.

- Det här är ett välgestaltat och fint projekt som vi jobbat med länge och det känns bra att äntligen få vara med och sätta igång byggandet. Hela området på den här sidan av motorvägen genomgår en stor omvandling och de här bostäderna kommer bidra till att göra området än bättre. Gatunamnen i kvarteret har dessutom namngivits utifrån platsens historia med bil och motortillverkning, säger Johan Krogh (C), miljö- och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Spadtag_Enspännarvagen-3.jpgPå bild: Johan Skoglund, Mats Gerdau och Johan Krogh

Flera representanter från Nacka kommun, JM och blivande boende var på plats för att fira byggstarten. Stämningen liksom vädret var på topp och Johan Skoglund, VD på JM, inledde firandet med att hälsa alla välkomna.

- Vi är stolta över att JM bidrar med nya högkvalitativa bostäder för Nackas invånare. Att alla JM-bostäder är Svanenmärkta är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete, och innebär också låg energianvändning och hälsosam inomhusmiljö för kunderna, säger Johan Skoglund.

Efter invigningstalen fick Mats Gerdau, Johan Krogh och Johan Skoglund göra en symbolisk gjutning, istället för det klassiska spadtaget.

Spadtag_Enspännarvagen-6.jpg

Spadtag_Enspännarvagen-5.jpgBlandning av bostäder

I kvarteret Vattentornet planeras det för cirka 350 nya bostadsrätter i varierande storlekar, med garage under mark. Kvarteret kommer ha en grönskande innergård och i bottenplan kommer det finnas lokaler för olika verksamheter, som bidrar till en levande gatumiljö. De nya bostäderna är ett steg i att länka ihop Jarlaberg och Nacka strand med Centrala Nacka. Kvarteret byggs i etapper, där de 75 första bostäderna är planerade att stå redo för inflyttning under hösten/vintern 2025.

Visionsbild_Vattentornet_Bild_JM.jpg

Centrala Nacka

Kvarteret Vattentornet hör till Centrala Nacka där en naturban stadsdel växer fram. En plats där naturens lugn möter stadens puls i ett av Nackas mest centrala lägen med närhet till både natur och butiker, restauranger, näringsliv, skolor, förskolor, kultur och fritid. Här ska det på sikt bli 6 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser för nya och gamla Nackabor och verksamheter. Arbetet med tunnelbanan pågår och när den är klar 2030 kommer det ta tolv minuter att åka mellan tunnelbanestation Nacka och T-Centralen.

Sidan uppdaterades: