Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Välkomstceremoni för nya medborgare

Stadshuset fylldes med Nackabor under nationaldagen som tillsammans firade sina nya svenska medborgarskap. Det bjöds på sång, dans, traditionell fika och rörande tal. Kommunfullmäktiges presidium delade även ut minnesbevis till de som beviljats svenskt medborgarskap under 2023.

– I Nacka har vi den stora glädjen att varje år på nationaldagen bjuda in nya svenska medborgare till Nacka stadshus. Dagen har varit både högtidlig och känslosam. Nackas vision om ”öppenhet och mångfald” blir verkligen tydlig en dag som denna, säger Eva Öhbom Ekdahl, kommunfullmäktiges ordförande och fortsätter:

– Att bli medborgare i Sverige innebär tillhörighet och gemenskap. Man får både rättigheter och skyldigheter som svensk medborgare. Rättigheterna ger frihet att sträva mot personliga mål och skyldigheterna innebär att man ska följa svensk lag, lära sig svenska och bidra till samhällets utveckling. För mig är det viktigt att alla göra sitt bästa utifrån sina egna förutsättningar. Jag vill än en gång välkomna er till Nacka, vi och Sverige behöver er.

Under ceremonin sjöng Fisksätra Community Choir och två nya medborgare delade med sig av sina erfarenheter från när de kom till Sverige och Nacka. Ceremonin hölls av Annmarie Palm, service- och kundbemötandedirektör.

670x670_nationaldagsfirande2024.jpg

Bild: Årets värdar för Medborgarskapsceremonin.

Årlig Medborgarskapsceremoni

Varje år bjuder Nacka kommun in alla Nackabor som beviljats svenskt medborgarskap under föregående år till en Medborgarskapsceremoni. Ceremonin äger rum i Nacka stadshus och de inbjudna gästerna får ta med sig sin familj. Inbjudningarna skickas ut per post under april/maj.

Sidan uppdaterades: