Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Rasmus Egerström är 2019 års vinnare av Nackas Funkisfestival

Sju artister tävlade om att ta hem segern på Dieselverkstans stora scen lördagen den 16 februari när Nackas första deltävling i Funkisfestivalen gick av stapeln. Vinnaren blev Rasmus Egerström med den egenkomponerade låten ”I wanna love you everyday”.

Det var fullsatt i Dieselverkstan och stämningen var hög när Nackas första deltävling i Funkisfestivalen drog igång. På plats fanns sju artister som för första gången skulle framföra sina bidrag inför stor publik. Juryn gav utlåtande efter varje uppträdande och tyckte att många bidrag högt överträffade originalen. Tävlingen avgjordes sedan genom en omröstning där även publiken fick säga sitt. När resultatet stod klart visade det sig att juryn och publiken valt samma vinnare, Rasmus Egerström.

- Det känns jättebra! Jag känner mig stolt och lycklig, sa Rasmus efter att han utsetts till vinnare.

Juryns motivering

Det vinnande bidraget framfördes med en fantastisk scennärvaro och kontakt med publiken. Artisten framförde en vacker kärlekssång med sin fantastiska sångröst som rymmer ett brett register. Juryn är imponerad av att artisten själv skrivit text och musik, dessutom på engelska. Juryn är eniga om att artistens musik kommer att nås av många i framtiden.

- Att få vara med och dela den glädje som alla som var där kände, var fantastisk. En riktig folkfest! Jag är så glad över att Nacka äntligen fått en egen funkisfestival, säger juryns ordförande Elisabeth Axelsson, chef på omsorgsenheten på Nacka kommun.

Rasmus Egerström går nu vidare till semifinalomgången som avgörs på Nalen i början av april. Finalen går av stapeln på Stockholm Waterfront den 26 augusti.

Samtliga artister och låtarna de framförde

  • Rasmus Egerström – I wanna love you everyday
  • Tove Boström – Alla flickor utom jag
  • Pamela Priemel – Eloise
  • Daniel Widberg – Cheerio
  • Madeleine Karkman – Kärleken är evig
  • Eva Palm – Sånt e livet
  • Rille Lindgren – The final Countdown
  • Ella Nikander, Daddy ft.of 2 NE1, PSY - dansnummer, inte ett bidrag

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Tävlingen ägde rum första gången 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang och den 16 februari arrangerade Nacka kommun för första gången en deltävling.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang där så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få stå på scen och delta på sin egen nivå. Dels uppmärksammas personer med funktionsnedsättning, dels bjuder tävlingen på en minnesvärd kväll för både deltagare och publik.

Sidan uppdaterades: