Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Tobaksfria dagen – en bra dag att sluta röka!

Visste du att den nya tobakslagen som kom sommaren 2019 har gett oss fler rökfria utomhusmiljöer? Det betyder att alla former av rökning är förbjuden på lekplatser, uteserveringar, busshållplatser, perronger och vid entréer och idrottsanläggningar. Det gör att både barn och vuxna nu kan vistas nästa överallt utan att besväras av rök. Bra, eller hur!

2018 rökte 35 procent av tjejerna i Nacka som gick årskurs två på gymnasiet*. Ett av målen med nya lagen är att bidra till att färre unga lockas att börja röka. Den 31 maj är det tobaksfria dagen. Vill du ta steget att sluta röka då? Det finns bra hjälp att få! Kontakta primärvården eller din företagshälsovård. Du kan också besöka slutarokalinjen.se eller sök på ”sluta röka” på 1177.se.

*Stockholmsenkäten 2018. Här kan du läsa hela enkäten.

Rökfri miljö

Titta gärna på Folkhälsomyndighetens film om rökfri miljö.

Sidan uppdaterades: