Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
December

Nu påbörjas vaccinationen mot covid-19 i Nacka

Idag, tisdag startar vaccinationen mot covid-19 i Nacka. Den första prioriterade gruppen som får vaccinet är boende och personal på särskilda boenden för äldre.

Vaccinationen kommer att starta metodiskt och smittsäkert i liten skala utifrån det antal doser som kan levereras från Region Stockholm. Målsättningen är att boende och personal som bor på särskilda boenden för äldre i Nacka kommer att få sin första dos vaccin under januari.

- Det är väldigt glädjande att äntligen kunna erbjuda ett skydd till de äldre och sköra som drabbats otroligt hårt av denna sjukdom. Det blir som en sen julklapp till alla som bor och jobbar på våra äldreboenden. Med vaccinet på plats kan vi gå in i nästa år med förhoppning om en mer normal tillvaro under 2021, säger Anna-Lena Möllstam, tillförordnad medicinskt ansvarig sjuksköterska i Nacka kommun.

Vaccinet ges i två doser med cirka tre veckors mellanrum. Vaccinet hanteras av Region Stockholm i samarbete med de läkarorganisationer som är knutna till äldreboendena. Vaccinationen utförs av sjuksköterskor.

Att inleda vaccinationen mot covid-19 är ett viktigt bidrag för att kunna få en mer normal vardag igen, även om restriktioner kommer att kvarstå under en lång tid framöver.

Prioriterade grupper

Alla i Sverige, 18 år och äldre, kommer att erbjudas vaccin gratis men de mest sårbara grupperna går först och prioriteringen styrs av Folkhälsomyndigheten. I vaccinationens första fas ges vaccin till personer som bor på särskilt boende för äldre och personal som jobbar nära människor som har stort behov av skydd mot sjukdomen, exempelvis inom äldreomsorgen och sjukvården. I den första fasen ingår även personer med omvårdnadsinsatser från hemtjänsten och de personer som bor ihop med någon som har dessa insatser.

Håll dig uppdaterad

Allmänheten kan ännu inte boka tid för vaccination. Viktig information uppdateras kontinuerligt på 1177.se där information på flera språk också finns tillgängligt.

Här finns mer information att läsa om vaccinet från 1177:
Region Stockholm 1177.se vårdguidens samlade sida om covid-19 vaccination

Läs mer här om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring vaccin: Folkhälsomyndighetens samlade sida om covid-19 vaccination

Sidan uppdaterades: