Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fullsatt lyckad Seniordag

Seniordagen i Nacka stadshus fortsätter att vara ett välbesökt och uppskattat arrangemang. Över 120 seniorer samlas årligen i Nacka stadshus för att ta del av de senaste inom forskning, samhälle och hälsa för äldre. Den som inte kan delta på plats kan följa dagen via webbsändning direkt från scenen i Nackasalen.

Fullsatt

– Jag vill verkligen tacka för en väldigt bra dag!

Det sa flera av de 120 deltagarna på väg ut från årets upplaga av Nacka kommuns Seniordag, som arrangerades den 20 oktober.

Nackasalen var till brädden fylld av seniorer som tog del av föreläsningar och samvaro på temat Hälsosamt åldrande, värdigt och vitalt: Äldreomsorg nu och i framtiden.

Trevligt och välkomnande

– Seniordagarna i Nacka har nu mer än 10 år på nacken, och det känns så rätt att just seniorerna får vara helt i fokus på en egen dag, säger äldreenhetens chef Ellinor Egefors Åkesson, och fortsätter:

– Åldrande rymmer många frågor som kan upplevas som svåra och utmanande. På Seniordagen skapar vi en trevlig och välkomnande atmosfär där vi med hjälp av framstående talare lyfter viktiga ämnen som berör, men även framsteg inom äldreomsorgen och vad man kan göra för att må bra.

Utställare och mingel

Under Seniordagen fanns även utställare på plats i stadshuset, och det gavs möjligheter till mingel och spontana möten under bensträckare, fika och på lunchen, som många åt i stadshusets matsal Nacka Spis. Seniordagen är en plats både att uppdatera sig själv med aktuell information, nyheter och forskning kring livet som senior och att träffa andra människor.

Webbsändning

För den som inte vill eller kan delta på plats i Nackasalen sänds Seniordagen live. Där kunde tittarna följa hela programmet direkt från scenen och titta i efterhand fram till den 3 november.
Programmet på Seniordagen 2023 i sin helhet hittar du här.

Bilder från Seniordagen 2023

sittgympa.jpg

Sittgympa med Nacka kommuns hälsocoach Maria Arljung Gustafsson.

nackasalen-seniordagen-2023.jpg

På scenen i Nackasalen syns dagens moderator Lena Dahlstedt, tidigare stadsdirektör i Nacka och nu själv senior, Tobias Nässén, äldrenämndens ordförande, och Ellinor Egefors Åkesson, chef för äldreenheten.

Några av Seniordagens värdar på plats i Nacka stadshus: Karoline Lundvall, kvalitetsutvecklare, Patrik Grönros, serviceenheten, Susanne Bohman, samordnare för samverkan med civilsamhället, Mo Manouchehr, serviceenheten, och Anna-Lena Möllstam, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Nacka kommun.

Sidan uppdaterades: