Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nackas vintercyklister redo för säsongens utmaningar

Nackas nya vintercyklister är redo och ivriga att möta kylan på två hjul. Tisdagen den 28 november samlades årets deltagare för det första mötet i kommunens projekt ”cykla på vintern”. Utrustade med nya vinterdäck och några goda råd på vägen är nu 50 nya cyklister redo att fortsätta cykla hela vintern. Syftet med projektet är att uppmuntra och inspirera fler att cykla även under de kallare månaderna.

På startmötet fick deltagarna en presentation av projektet och fick möjlighet att ställa frågor. De fick också tips från Magnus Mc Pheat, som är cykelmekaniker och mångårig vintercyklare, om hur man tar hand om sin cykel på vintern, vad man ska tänka på när det gäller belysning och tips om klädsel, vantar med mera.

Laddad och redo för vinterutmaningen

Laddad och redo för vinterutmaningen är Terese Kalinski, bosatt i Älta och cykelpendlande till jobbet i Huddinge. Terese har alltid cyklat och med ett förflutet som brevbärare, där posten skulle ut oavsett väder, är hon sugen på att komma i gång igen. Nu har hon köpt en gammal citybike som hon ska ha som vintercykel och utrustat den med cykelväskor och annan utrustning som fanns till hands. Hon säger att hon tycker det är lite roligt när det är tufft och lite motigt och hoppas på att finna cykelglädjen igen.

Terese Kalinski, en av årets vintercyklister är redo för utmaningen

Minst tre kilometer tre gånger i veckan

Vintercyklisterna ska cykla minst tre kilometer och åtminstone tre gånger i veckan. De kommer också att rapportera eventuella problem i cykelvägnätet till kommunen under projektperioden som pågår mellan den 1 december 2023 till 29 februari 2024.

Läs mer om Nackas arbete med cykel här

Läs mer om Vintercykelprojektet här

Sidan uppdaterades: