Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Cykla på vintern

Med hjälp av våra vintercyklister vill vi inspirera fler att cykla året runt.

Nackas vintercyklistprojekt

Vintern 2023-2024 genomför Nacka kommun projektet Cykla på vintern för åttonde gången. Anmälan är nu stängd.

Vi vänder oss till alla Nackabor som inte brukar cykla på vintern men är nyfina på att börja.

Inspirera fler att cykla på vintern

Deltagarna fungerar som ambassadörer och inspirerar fler i sin omgivning att cykla på vintern. Tidigare deltagare har uppskattat sina nya resvanor väldigt mycket, och nästan alla har fortsatt cykla året runt efter projektets slut.

Deltagarna ska cykla minst tre kilometer, minst tre dagar i veckan. De som deltar uppmuntras också att höra av sig med synpunkter på hur cykelvägnätet och halkbekämpningen fungerar, för att hjälpa kommunen att bli ännu bättre på framkomlighet och säkerhet för cyklister.

Nacka kommun bjuder deltagarna på dubbdäck av normalstandard (120 dubb). De deltagare som vill ha fler än 120 dubb per däck står själva för mellanskillnaden.

Påmonteringen av dubbdäcken ingår, men inte bytet tillbaka till de odubbade cykeldäcken i vår.


Läs mer om snöröjning och halkbekämpning

Läs om sopsaltning och annat underhåll av cykelvägnätet i Nacka

Vintercykelberättelser

Nacka visar att cykla året runt är möjligt

När Nacka kommun lanserade sitt projekt ”Cykla på vintern” 2016 var det för att inspirera Nackaborna att göra cykling till en del av sina resvanor även under vintern. Satsningen har gett den positiva effekt vi hoppades på i och med att nästan alla deltagare vill cykla ”lika mycket eller mer” nästa vinter efter att ha provat att cykla en vinter med dubbdäck.

Vintercykling - En trend som växer

Allt fler väljer att cykla även under vintern, ett steg mot mer hållbara resvanor och ett aktivare liv. I november startade Nacka kommuns årliga projekt ”cykla på vintern”. Nu har vi kommit en bit in på nya året och är nyfikna på hur det går för våra vintercyklister. Vi har frågat Dorotea Rahlén Bexander hur hon tycker att det fungerar.

Nackas vintercyklister redo för säsongens utmaningar

Nackas nya vintercyklister är redo och ivriga att möta kylan på två hjul. Tisdagen den 28 november samlades årets deltagare för det första mötet i kommunens projekt ”cykla på vintern”. Utrustade med nya vinterdäck och några goda råd på vägen är nu 50 nya cyklister redo att fortsätta cykla hela vintern. Syftet med projektet är att uppmuntra och inspirera fler att cykla även under de kallare månaderna.

Bli en vintercyklist i Nacka

Är du intresserad av att börja cykla även under vintermånaderna? Nu har du chansen att upptäcka cykelns fördelar när vädret blir kallare. Fram till den 30 oktober kan du ansöka och bli en del av vårt spännande vintercyklingsprojekt. Tveka inte, sök redan idag!

Sidan uppdaterades: