Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Cykla på vintern

Vi vill skapa ännu bättre förutsättningar för vintercykling och med hjälp av våra vintercyklister inspirera fler att cykla året runt.

Vintern 2020-2021 genomför Nacka kommun projektet Cykla på vintern för femte gången, nu med 50 platser. Anmälan är nu stängd.

De deltagande vintercyklisterna ska, förutom att själva prova på att cykla året runt, även fungera som ambassadörer för vintercykling. Tidigare deltagare har uppskattat sina nya resvanor väldigt mycket, och tanken är att deltagarna även entusiasmerar fler att prova att cykla året runt.

Utvalda vintercyklister får dubbdäck till sin cykel och montering av dem på en cykelverkstad. Deltagarna ska cykla minst tre kilometer, minst tre dagar i veckan. De uppmuntras också att höra av sig med synpunkter på hur cykelvägnätet och halkbekämpningen fungerar, för att hjälpa kommunen att bli ännu bättre på framkomlighet och säkerhet för cyklister.


Läs mer om snöröjning och halkbekämpning

Läs om sopsaltning och annat underhåll av cykelvägnätet i Nacka

Vintercykelberättelser

Cykla på vintern? Inga problem!

Fler och fler väljer cykeln framför andra färdmedel. En av dem är Paula som bor i Lillängen och arbetar inom vården. Hon väljer cykeln varje dag och hela året.

Malin blir piggare av att cykla

Malin Ahlström cyklar mellan tre och fyra dagar i veckan. Den här vintern är den första som hon har fortsatt cykla utan avbrott.

Nackas nya vintercyklister är redo för kylan

Måndagen den 25 november 2019 träffades årets deltagare i kommunens projekt Cykla på vintern för första gången. Med hjälp av nya vinterdäck och några goda råd på vägen är nu 70 nya cyklister redo att fortsätta cykla hela vintern.

Årets vintercyklister gillar sin nya vana

För David Tapper gick det över förväntan att cykla även på vintern. Det gjorde det även för årets vintercyklister. 85% gillar sin nya vana och vill fortsätta cykla året runt.

Sidan uppdaterades: