Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Cykla på vintern

Med hjälp av våra vintercyklister vill vi inspirera fler att cykla året runt.

Vintern 2021-2022 har Nacka kommun genomfört projektet Cykla på vintern för sjätte gången, med 50 deltagare.

Inspirera fler att cykla på vintern

Deltagarna fungerar som ambassadörer och inspirerar fler i sin omgivning att cykla på vintern. Tidigare deltagare har uppskattat sina nya resvanor väldigt mycket, och nästan alla har fortsatt cykla året runt efter projektets slut.

Deltagarna ska cykla minst tre kilometer, minst tre dagar i veckan. De som deltar uppmuntras också att höra av sig med synpunkter på hur cykelvägnätet och halkbekämpningen fungerar, för att hjälpa kommunen att bli ännu bättre på framkomlighet och säkerhet för cyklister.

Nacka kommun bjuder deltagarna på dubbdäck av normalstandard (120 dubb) till en vanlig cykel. För de som har elcykel eller en mountainbike och vill ha fler än 120 dubb per däck står för eventuell mellanskillnad.

Påmonteringen av dubbdäcken ingår, men inte bytet tillbaka till de odubbade cykeldäcken i vår.

Anmälan för i år är stängd.


Läs mer om snöröjning och halkbekämpning

Läs om sopsaltning och annat underhåll av cykelvägnätet i Nacka

Vintercykelberättelser

Cykla på vintern? Inga problem!

Fler och fler väljer cykeln framför andra färdmedel. En av dem är Paula som bor i Lillängen och arbetar inom vården. Hon väljer cykeln varje dag och hela året.

Malin blir piggare av att cykla

Malin Ahlström cyklar mellan tre och fyra dagar i veckan. Den här vintern är den första som hon har fortsatt cykla utan avbrott.

Nackas nya vintercyklister är redo för kylan

Måndagen den 25 november 2019 träffades årets deltagare i kommunens projekt Cykla på vintern för första gången. Med hjälp av nya vinterdäck och några goda råd på vägen är nu 70 nya cyklister redo att fortsätta cykla hela vintern.

Årets vintercyklister gillar sin nya vana

För David Tapper gick det över förväntan att cykla även på vintern. Det gjorde det även för årets vintercyklister. 85% gillar sin nya vana och vill fortsätta cykla året runt.

Sidan uppdaterades: