Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Tack för att du cyklar – träffa oss i Sickla den 19 september

Morgonen den 19 september tackar vi alla cykelpendlare som passerar tunneln under Sicklavägen med en liten present och ett erbjudande om enklare cykelservice till den som behöver. Stanna gärna och prata med oss en stund!

Torsdagen den 19 september möter du kommunens cykelansvariga vid tunneln under Sicklavägen mellan klockan 7.00 och 9.00. De första 1 200 får en presentpåse, med något som kan vara bra att ha när det börjar bli kallare, och en inbjudan att anmäla sig till projektet Vintercyklister.

– Vi vill tacka alla som cyklar redan idag, och inspirera till att fortsätta med en god vana, säger Marianne Areskog, som arbetar med hållbart resande i Nacka.

Miljö och framkomlighet

Under cykeldagen kommer du att kunna träffa medarbetare från Nacka kommun, bland andra trafikplanerare och enhetschefen för trafikenheten, som gärna vill svara på dina frågor om cykelinfrastruktur, trafiksäkerhet och framkomlighet.

– Antalet cyklister slår nya rekord varje år och det är förstås något vi är väldigt glada för och vill se att det fortsätter. Vid tunneln under Sicklavägen har redan över en halv miljon cyklister passerat i år, berättar Marianne Areskog.

Bli vintercyklist! Nu ännu fler platser

Samma dag som Cykeldagen, den 19 september, öppnas anmälan till årets vintercykelprojekt. För fjärde året i rad genomför Nacka kommun projektet Cykla i vinter, och firar med att utöka antalet deltagare till 70. De som väljs ut att delta får nya vinterdäck, inklusive montering. Deltagarnas främsta uppgift är att med hjälp av sina egna erfarenheter fungera som ambassadörer, och inspirera fler att prova på cykling även på vintern.

Läs mer om vintercykelprojektet här

Läs mer om att cykla i Nacka här

Sidan uppdaterades: