Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny parallellgata tar hand om trafiken inför kommande markarbeten på Mensättravägen

För att behålla en god framkomlighet när nya markarbeten genomförs, leds trafiken om sträckan Edövägen till Utövägen. Det är den nybyggda lokalgatan som ligger mellan Mensättravägen och Willys-huset som tar hand om trafiken.

Vilka arbeten ska genomföras?

Nu ska vattenledningar läggas i marken, dagvattenbrunnar för regnvattnet ska anläggas och nya belysningsfundament ska monteras. Slutligen ska kantsten sättas utmed Mensättravägen.

Arbetet börjar natten mot måndag 9 december och pågår under cirka två veckor.

Genom att leda om trafiken på Mensättravägen kan arbetet genomföras dagtid och vi undviker nattarbeten som kan upplevas störande av närboende.

IMG_4947.jpgPå fotot syns den väg som går parallellt med Mensättravägen. Vägen är inte klar på bilden men den kommer att ha lika många körfält som Mensättravägen.

karta Mensättrav_Edöv.jpg

Illustrationen visar hur trafiken leds om väster om befintliga Mensättravägen.

Varför grävs det så mycket i Orminge?

När Orminge växer behöver vägarna förbättras för att få en ökad kapacitet som matchar den ökade befolkningen. Många arbeten som genomförs nu, i ett tidigt skede, görs för att minimera störningar och skapa tillgänglighet till bussgatan, centrumparkering och boende i Orminge. Det är en förutsättning för att vi ska kunna bygga nya hus, både bostadshus och exempelvis p-huset. Det handlar till stora delar om ledningsarbeten under mark och utveckling av vägar för att kunna ha en acceptabel framkomlighet under byggtiden och efteråt.

Här kan du läsa mer om Orminges utveckling

Sidan uppdaterades: