Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Trafikverket sopsaltar cykelbanan på Skurubron

Cykelbanan på Skurubron har tidigare inte sopsaltats, eftersom maskinen varit för tung för bron. På ytor som sopsaltats blir det nästintill barmarksförhållanden. Dessutom hålls cykelvägarna fria från grus och sand, vilket annars är en vanlig orsak till olyckor.

– Sopsaltning är en lite kostsammare metod, men resultatet blir så bra att vi prioriterar den kostnaden. En cykelväg som är sopsaltad leder till både ökad säkerhet och bättre framkomlighet för cyklisterna. Cykelbanan på Skurubron har tidigare inte sopsaltats, eftersom maskinen varit för tung för bron, men nu har entreprenörerna skaffat en lättare maskin som även går att köra på bron, säger Mikael Lindell, projektledare på underhåll på Trafikverket.

Sopsaltning är en halkbekämpning som innebär att snö och is först borstas bort från cykelbanan. Därefter sprids en saltlösning ut som hindrar att vägytan fryser på nytt.

Trafikverket skriver om sopsaltningen av cykelbanan på Skurubron i sitt pressmeddelande:
https://www.trafikverket.se/om-oss/pressrum/pressmeddelanden/lansvisa-pressmeddelande/Stockholm/2018/fler-cykelstrak-i-stockholm-sopsaltas-i-vinter/

Sidan uppdaterades: