Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
Maj

Nya vattenledningar i Älta – Almvägen stängs tillfälligt av för trafik

När arbetet med nya vattenledningar i Älta fortsätter behöver Almvägen stängas av för motortrafik under cirka fyra veckor. Tre busshållplatser flyttas från Almvägen/Oxelvägen till Ältavägen. Gång och cykel kan fortfarande använda Almvägen.

Den 18 maj börjar de förberedande arbeten vid korsningen Almvägen/Ältavägen/Solvägen. Därefter sker arbeten med inkoppling av vattenledningar i Almvägen under cirka fyra veckor, vilket innebär att all motortrafiken leds om från Almvägen till Ältavägen. Tre busshållplatser flyttas från Almvägen/Oxelvägen till Ältavägen. Almvägen kommer att vara öppen för gång och cykel även om cykeltrafiken under en sträcka leds om till Vinkelvägen.

TIDPLAN

18 maj – 5 juni
Förberedande arbeten genomförs i korsningen Almvägen/Ältavägen och tillfällig busshållplats iordningställs vid Älta centrum i anslutning till Ältavägen.

16-17 juni samt 9-10 juli
Nattarbeten genomförs.

11 juli – 12 augusti
Almvägen avstäng för alla motortrafik. Cykel och gång kan passera. Busstrafiken leds om till Ältavägen. Se karta för ny busshållplats.

18-19 augusti och 21 augusti
Återställningsarbeten och asfaltering av korsningen Almvägen/Ältavägen/Solvägen. Arbetet utförs nattetid.

24 augusti
Arbetet är klart.

Nya vattenledningar i Älta behövs för att kunna trygga vattenförsörjningen när Nacka och Älta växer. Arbetet genomförs i samarbete med Veolia, Norrland VA och Nacka vatten och avfall.

Karta ÄLTA C avstängda artikel.jpg

Sidan uppdaterades: