Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Årets utmärkelse för hållbar stadsutveckling tilldelas Aros bostad

Nacka kommuns utmärkelse för hållbar stadsutveckling tilldelas i år Aros bostad för deras arbete med att integrera social och ekologisk hållbarhet i projektet 02 i Orminge. Priset delas ut för andra året i rad och syftar till att inspirera andra att göra insatser för att skapa ett hållbart stadsbyggande.

Utmärkelsen delas ut av Cathrin Bergenstråhle, kommunalråd och ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden (M), i Nacka stadshus den 24 juni.

– En hållbar stadsutveckling bygger på en helhetssyn och långsiktighet i planering som i genomförande. Aros bostad har lyckats att integrera ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet i samma projekt för att skapa en plats där folk trivs och mår bra, både kortsiktigt och långsiktigt. Mina varmaste gratulationer till dem, säger Cathrin Bergenstråhle.

Juryns motivering:

Aros bostads O2 projekt i Orminge får Nackas utmärkelse för hållbar stadsutveckling för sitt ambitiösa arbete med att integrera social och ekologisk hållbarhet i projektet. Projektet i Orminge har bland annat arbetat med att minska sin klimatpåverkan i byggproduktionen genom att bygga med stomme och fasadmaterial i svenskt trä. Utformningen av gårdarna möjliggör rekreation och samvaro vilket främjar en social interaktion bland de boende i området. Aros 02 bostadsprojekt Nybackakvarteren i Orminge uppvisar en god helhetssyn på ekologisk och social hållbarhet. Nacka kommun tror att projektet kommer inspirera andra som bygger i Nacka att på motsvarande sätt arbeta med ekosystemtjänster och att aktivt ta hänsyn till klimatet i planering och byggande.

fykant_IMG_8220.jpg

I O2 Orminge bygger Aros bostad ett kvarter med 260 lägenheter. De har fokuserat på att minska klimatavtrycket i byggproduktionen och har arbetat med utformning av gårdarna som möjliggör rekreation och samvaro för att främja ett socialt grannliv.

– Vi är mycket stolta över att O2 Orminge uppmärksammas som ett inspirerande initiativ inom hållbar stadsutveckling. Inom Aros bostad brukar vi prata om en hållbar helhet där kombinationen av trygg ekonomi, genomtänkta funktioner och en sund miljö med goda materialval ger bra bostäder. Utmärkelsen från Nacka kommun visar att vi är på rätt spår, säger Magnus Andersson, VD på Aros bostad.

Mer information om utmärkelsen för hållbar stadsutveckling finns här.

Sidan uppdaterades: