Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Klart för att bygga hyreslägenheter i klassicistisk stil i Centrala Nacka

I Centrala Nackas är mångfald och variation viktigt. Här utvecklas en spännande blandning mellan det klassiska och moderna och det gröna och urbana. Det senaste tillskottet till denna variation är det klassicistiska kvarteret som behandlades i kommunstyrelsen den 7 mars. Vi ser fram emot att detta kvarter börjar byggas till sommaren.

Wallenstam Fastigheter bidrar till utvecklingen av Centrala Nacka genom att tillföra ett kvarter i klassicistisk stil. Huset består av cirka 170 hyresrätter och 12 lokaler i entréplan, det blir också garage och innergård.

Den 7 mars behandlade alltså kommunstyrelsen ärendet om att kommunen ska ingå markgenomförandeavtal samt fastighetsöverlåtelseavtal med Wallenstam Fastigheter. Slutligt beslut planeras att fattas av kommunfullmäktige den 21 mars. I och med avtalet överlåter kommunen marken till Wallenstam som planerar att börja bygga bostäderna under senvåren 2022.

Nacka kommun utvecklar de naturbana kvarteren runt Nya gatan tillsammans med Sveafastigheter Bostad, Botrygg, Storstaden Bostad, Kungsvåningen, OBOS, Wallenstam och Hemsö. Läs mer om samarbetet.

En del av Centrala Nacka

I Centrala Nacka växer en ny stadsdel fram i Nackas mest centrala läge med närhet till både natur och stad. Etappvis utvecklas nya kvarter, gator och torg med 6 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser, en stadspark, caféer, restauranger, butiker, service, idrott, skolor och kultur. Här skapas stadskvarter där naturen får ta större plats med gröna och urbana mötesplatser och stråk samt med gångavstånd till vatten och uppskattade grönområden. När den nya tunnelbanelinjen är klar 2030 tar det tolv minuter från T-Centralen till Centrala Nacka.

Sidan uppdaterades: