Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Välkommen till digitalt samrådsmöte och öppet hus om utvecklingen av Ektorp centrum

Nu presenteras detaljplaneförslaget för utvecklingen av Ektorp centrum. Vill du veta mer om förslaget är du välkommen på digitalt samrådsmöte den 24 maj eller till öppet hus i Ektorp centrum den 1 juni. Samrådet pågår fram till 23 juni.

I förslaget utvecklas Ektorp centrum med tätare bebyggelse, fler bostäder, en förskola samt nya lokaler för handel och kontor. Genom en effektivare markanvändning blir det möjligt att bygga 170 nya bostäder, ett parkeringsgarage och skapa ett bilfritt torg. Det nya torget planeras i söderläge och blir en mötesplats med torghandel, uteserveringar och fler sittplatser.

Målet är att skapa ett levande och tryggt centrum som bjuder in till vistelse genom nya mötesplatser och tydliga stråk till kollektivtrafik och närliggande natur.

Vill du veta mer om förslaget och ställa frågor?

Välkommen till digitalt samrådsmöte 24 maj

Det digitala samrådsmötet hålls den 24 maj 2022 mellan kl. 17.00-19.00. Mötet inleds med en presentation av förslaget och därefter går det bra att ställa frågor till kommunen och till fastighetsägaren. En länk via Teams publiceras på denna sida under dagen den 24 maj.

Välkommen till öppet hus i Ektorp centrum 1 juni

Ett öppet hus kommer hållas i Ektorp Centrum, Ektorpsvägen 4, den 1 juni 2022 mellan kl. 16.00-19.00. Öppet hus innebär att det är drop-in och att det inte finns ett förutbestämt tidsschema och det planeras inte någon allmän presentation av detaljplaneförslaget. Representant från fastighetsägaren Balder kommer att finnas tillgänglig för frågor. Det öppna huset kommer vara i en lokal bredvid Matboden i Ektorp centrum.

Läs mer om förslaget och hur du lämnar synpunkter på www.nacka.se/ektorpcentrum

Sidan uppdaterades: