Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Nu har ett första spadtag tagits för Nacka Grace - det klassicistiska kvarteret i naturbana Centrala Nacka

Mitt i hjärtat av Centrala Nacka, som är under full utveckling, startar nu nybyggnationen av 169 hyresrätter och 12 lokaler. Ett gemensamt första spadtag togs igår av kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau och Wallenstams vice vd Mathias Aronsson.

-Vi vill skapa en naturban och nyskapande stadsdel i Centrala Nacka där det ena kvarteret inte är det andra likt. Vi är väldigt glada att välkomna denna vackra klassicistiska byggnad, en av få nya byggnader av detta slag i Sverige. Wallenstams Nacka Grace kommer att tillföra stora kvaliteter till Nacka. Det här har alla förutsättningar att bli ett uppskattat kvarter, både bland Nackabor i allmänhet och bland de som kommer att bo här, säger Mats Gerdau.

– Det känns stort och väldigt roligt att vi nu startar nybyggnationen av Nacka Grace och bidrar till nya fina hyresrätter i ett kvarter med spännande och annorlunda arkitektur mitt i centrala Nacka. Vi vill skapa en härlig mix av bostäder och verksamheter och bidra till en stadsmiljö med stora kontraster och variationer, säger Mathias Aronsson, vice vd och regionchef för Wallenstam i Stockholm/Uppsala.

Det nya kvarteret byggs i 20-tals klassicistisk utformning längs Nya Gatan i Centrala Nacka. Nybyggnationen kommer att omfatta 12 trapphus med totalt 169 hyreslägenheter och 12 lokaler i entrévåningarna. Ljusa kulörer och omsorgsfulla materialval präglar kvarteret som omger en trivsam gemensam innergård.

Nacka Grace artikel.jpgIllustration över hur kvarter Nacka Grace kan kommma att se ut.

Naturbana Centrala Nacka

Det är i Nackas mest centrala läge, med närhet till både naturens lugn och stadens puls, som den nya stadsdelen tar form. Etappvis kommer nya kvarter, gator och torg med sammantaget 6 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser växa fram här tillsammans med en stadspark, caféer, restauranger, skolor, handel och hotell.

Sidan uppdaterades: