Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Nu påbörjas byggnationen av den nya multihallen i Fisksätra

I dag togs ett första spadtag för en ny multihall i Fisksätra. Spadtaget togs av Yamina från Fisksätra fritidsgård, Mats Gerdau kommunstyrelsens ordförande och Gunilla Grudevall-Sten fritidsnämndens ordförande och Mats Kimby, vd In3prenör.

Multihallen byggs på Fisksätra idrottsplats bredvid den befintliga sporthallen som rustas upp och byggs ut. Totalt blir det 5 700 kvadratmeter yta för idrott- och fritidsverksamhet. Genom att samla verksamheterna på samma plats blir det mer liv och rörelse och en tryggare miljö kring Fisksätra IP.

- Nacka ska vara en riktigt bra plats för barn och ungdomar att växa upp på och där ingår goda möjligheter att idrotta. Det här är en av de många nya sportanläggningar som vi har råd att bygga när vi växer. Den här sporthallen är också en viktig del i vår stora satsning på att göra Fisksätra tryggare och mer attraktivt, säger Mats Gerdau, Nacka kommun.

- Den nya multihallen i Fisksätra med inriktning mot friidrott kommer att bli ett dragplåster för barn och unga i hela Nacka. Men störst betydelse får den såklart för alla unga här i Fisksätra. En ny mötesplats för alla, säger Gunilla Grudevall-Sten, fritidsnämndens ordförande

Idrotts- och fritidskluster i Fisksätra

Den nya sporthallen får två salar för basket och friidrott, plats för kampsport, styrketräning och dans. Det byggs också en ny fritidsgård och utomhus skapas ytor för skateboard och kickbike. Det finns redan idag upprustade fotbollsplaner och utegym som tillsammans med den nya multihallen skapar ett idrotts- och fritidskluster.

Den nya multihallen ska stå klar 2024.

Fisksätras utveckling

Fisksätra är ett av Nackas mest naturnära områden. För att fler ska få möjlighet att leva här samt för att skapa en mer attraktiv och trygg miljö för de boende planeras det nu för nya bostäder och upprustning av området. I planen ingår bland annat att stärka Fisksätra centrum, utveckla en förskola och ett äldreboende, förtäta området samt utveckla den marina verksamheten.

Sidan uppdaterades: