Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nackabor tog sina första steg på nya bron

I söndags, 2 oktober bjöd Trafikverket in Skurubrons närmaste grannar till guidade turer. Efteråt fanns möjlighet att ställa frågor till representanter från Trafikverket, Itinera och Nacka kommun.

Runt 330 av Skurubrons närmaste grannar deltog på de guidade turerna. På så vis fick de första Nackaborna bekanta sig med och gå på sin nya bro.

Efteråt stannade många besökare stannade till vid tältet utanför montagehallen. Här kunde de få mer information och prata med projektledare och personal från Trafikverket och Itinera (entreprenören som har uppdraget att bygga den nya bron samt bygga om och anpassa trafikplatserna Skuru och Björknäs). På plats från Nacka kommun var även medarbetare och Trafikenhetens chef, Ulrika Haij.

Åse Wallin, projektledare på Trafikverket var glad att så många närboende deltog:

– Vi har länge velat bjuda in de som bor nära bron och påverkas av bygget för att berätta om vårt arbete och svara på deras frågor, men pandemin har fördröjt det. På en byggarbetsplats på hög höjd måste besök också genomföras på ett säkert sätt. Så jag är glad att vi kunde ta emot så här pass många, säger Åse Wallin, projektledare på Trafikverket.

Bilden högst upp: Trafikverket/Jenny Frejing

För mer information och bild se Trafikverkets webbplats:
Nackabor tog sina första steg på nya bron
Väg 222, den nya Skurubron - www.trafikverket.se

Bild från Trafikverkets Öppet hus för Skurubron, visar närboende under guidad turFoto: Katharina Hultberg/Nacka kommun
Bilden visar besökare under guidad tur av Skurubron.

Trafikverkets öppet hus Skurubron för närboende. Besökare ställer frågor till Åse Wallin, projektledare TrafikverketFoto: Katharina Hultberg/Nacka kommun
Bilden visar besökare som pratar med representant från Trafikverket.

Sidan uppdaterades: