Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Nu börjar arbetet med att utforma Stadshusparken i Centrala Nacka

Som en del av den naturbana utvecklingen i Centrala Nacka börjar nu planeringen av Stadshusparken utanför Nacka stadshus. Målet är att första etappen ska vara färdig om tre år

Stadshusparken ska bli en grön oas i Centrala Nacka. En generös trappa med plantering och sittytor kommer att koppla ihop Tor Boijes gata med parkens gröna ytor framför Nacka stadshus. Naturen väster om Nacka stadshus blir en del av Stadshusparken. För att anlägga Stadshusparken kommer delar av parkeringsytan framför Nacka stadshus att flyttas.

– Vad parken ska innehålla och hur den ska se ut är en del av planeringsarbetet som vi nu kan påbörja och vi kommer ta hjälp av Nackaborna. Under nästa år planerar vi att bjuda in till medborgardialog där vi särskilt vänder oss till barn och unga, men även till övriga Nackabor, för att ta reda på vad de tycker, berättar Christina Gerremo, projektchef för östra Nacka stad.

Målsättningen är att välkomna de första besökarna till en del av parken under 2025. Större delen av parken kommer färdigställas några år senare.

En viktig del av utvecklingen i Centrala Nacka

I naturbana Centrala Nacka förenas det bästa av två världar och en stadsdel med en unik karaktär och identitet växer nu fram genom det dynamiska mötet mellan stadens puls och naturens lugn. En plats där naturen och det urbana möts på nya sätt och trivs tillsammans. Det kallar vi för naturbant. Det naturbana kommer att prägla gestaltning, miljö, innehåll och funktioner i utvecklingen av Centrala Nacka. Här skapas möjligheter för en hållbar livsstil, både socialt, ekologiskt och ekonomiskt. En naturban stadsdel som är bra för både klimatet och människorna som lever, verkar och arbetar här.

Sidan uppdaterades: