Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vad vill barnen ha i sina drömmars stad?

Äppelträd, slott, pizzeria, båt och djurpark är en del av innehållet i den färgstarka modellstaden som barnen skapat och som nu finns i Nacka stadshus. Välkommen till utställningen om framtidens stad – skapad av barnen på Kristallens förskola.

Kristallens förskola ligger i hjärtat av Centrala Nacka där en ny naturban stadsdel växer fram. I samband med att ett hus mittemot förskolan revs och nya kvarter började växa fram föddes idéen om ett eget stadsbyggnadsprojekt. Nu finns resultat - en fantastisk modell över barnens stad att beskåda i Nacka stadshus.

Välkomna!

Tid: vardagar klockan 8.00-16.30
Plats: Receptionen i Nacka stadshus, Granitvägen 15, Nacka kommun

Utställningen, som skapats av återbruk från Nacka vatten och avfall, finns i Nacka stadshus fram till 2 mars. Därefter flyttar den tillbaka till förskolan.

5.jpgBilden visar några av barnen från avdelningen Turkos blå på Kristallens förskola som skapat utställningen tillsammans med pedagogerna. Barnen på avdelningen är tre-fyra år.

Om Centrala Nacka

I Centrala Nacka växer en naturban stadsdel fram, en attraktiv plats med unik karaktär och innehåll som attraherar nya boende, verksamheter och besökare. En plats där naturens lugn möter stadens puls i ett av Nackas mest centrala lägen med närhet till både natur och butiker, restauranger, näringsliv, skolor och kultur. När den nya tunnelbanelinjen är klar 2030 tar det tolv minuter att åka från T-centralen till Centrala Nacka. Här skapas en stadsdel som bidrar till livskvalitet och utveckling som är bra både för människor som lever i den och för klimatet. Här skapas möjligheter till en hållbar livsstil, både socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

Sidan uppdaterades: