Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Världens största trästad planeras i Sickla

Ett av världens mest hållbara och spektakulära stadsbyggnadsprojekt i trä planeras i Sickla. Atrium Ljungberg tar initiativ till Stockholm Wood City, världens största urbana stadsbyggnadsprojekt i trä. Projektet omfattar 250 000 kvadratmeter och ligger i de centrala delarna av Sickla.

Det ambitiösa projektet kommer att bli ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande och demonstrera svensk innovationsförmåga när den är som bäst. Projektet som sträcker sig över 250 000 kvadratmeter är därmed världens största kända stadsbyggnadsprojekt med trästomme. Det nya området kommer att erbjuda en pulserande, urban miljö med en mix av arbetsplatser, bostäder, restauranger och butiker.

Trästaden i Sickla kommer att innehålla cirka 7 000 nya arbetsplatser och 2 000 bostäder. Själva utbyggnaden kommer att ske etappvis och det första spadtaget planeras tas 2025. De första husen förväntas stå klara 2027.

Varför bygga i trä?

Fastighetsbranschen spelar en stor roll i den gröna omställningen och fördelarna med träbyggnader är många, både för miljön och för människors hälsa och välmående. Hållbarhetsambitionerna i Sickla är höga med bland annat solcellsanläggningar på tak och egenproducerad, lagrad och delad energi. Projektet innebär även andra miljövinster i form av kortade pendlingstider då det idag är underskott på arbetsplatser söder om Stockholms innerstad.

Visionsbild:
Stockholm Wood City, Fotograf Atrium Ljungberg / Henning Larsen

Läs mer om projektet på Atrium Ljungbergs webbplats

Sidan uppdaterades: