Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Omledning av vägen vid Sickla bro

Natten till måndag den 11:e september kommer körbanor, cykelbana samt gångbana dras söderut i en liten båge vid Sickla bro. Anledningen är att man måste komma åt ledningarna i nuvarande körbana.

Var uppmärksam och sänk hastigheten

Var observant på en mer krokig sträckning och avsmalnande vägbanor. Visa försiktighet för både yrkesarbetare och förbipasserande. Hastigheten mellan Sickla bro och tunnelbanans arbetsområde i Sickla kommer att sänkas från 40 till 30. Tack för er förståelse och tålamod under denna period.

Värmdövägen byggs om från genomfartsled till levande stadsgata

Att bygga om Värmdövägen är en central del i utvecklingen av Nacka stad. Längs den nya stadsgatan planteras träd, mötesplatser, och ny bebyggelse med blandad arkitektur växer fram. Under gatan ska nya ledningar dras för avlopp, vatten, el, värme, tele, fiber och dagvattenhantering. Ett nödvändigt arbete för att säkra infrastrukturen för Nackaborna i framtiden.

Den framtida stadsgatan ska bjuda in till både promenader, cykelturer samt cykelpendling i en grön, levande och trafiksäker stadsmiljö. Närheten till kollektivtrafik med förbättrade knutpunkter uppmuntrar även fler att gå eller cykla till bussen, pendelbåten, Saltsjöbanan, Tvärbanan eller tunnelbanan. När den nya tunnelbanelinjen är klar 2030 tar det tolv minuter från Centrala Nacka till T-centralen.

Sidan uppdaterades: