Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Barn och unga tycker till om Stadshusparken

Som en del av den naturbana utvecklingen i Centrala Nacka börjar nu planeringen av Stadshusparken. Först ut att tycka till om parken är elever från skolor på Järlahöjden. Vi följde med på den första gåturen där representanter från kommunen lyssnar på hur barn och unga använder området idag och hur det kan bli bättre.

Det var flera engagerade elever från låg- och mellanstadiet på Järla skola som idag, 23 november, fick möjlighet att träffa medarbetare från Nacka kommun som arbetar med utformningen av bergsdelen i den blivande stadshusparken.

- På Järlahöjden finns det flera skolor och det är främst eleverna på skolorna som idag nyttjar bergsparken under dagtid. Därför är det viktigt för oss att få träffa dem och höra hur de använder området idag, vilka värden som inte får försvinna och vilka som skulle kunna förstärkas i den framtida parken, säger Helena Jeppsson, strategisk landskapsarkitekt i Nacka kommun, som var med på dagens gåtur.

Helena Jeppsson_bild i nyhet2.jpg

Roliga inspel

Under dagens gåtur kom det in flera roliga inspel till den blivande parken. Främst av allt vill eleverna ha en skogspark som de bland mycket annat önskar ska innehålla trädkojor, linbana, hinderbana, fruktträd, gungor, studsmatta, fågelholkar och mysbelysning.

- Vi är oerhört tacksamma att eleverna tog sig tid att träffa oss idag, för deras åsikter ger oss ett bra underlag när arbetet med planeringen av parken fortsätter, säger Helena Jeppsson.

Flera gåturer planerade

Under november månad planerar kommunen att ha ytterligare en gåtur med elever från Ekliden. Framöver kommer även övriga Nackabor få en chans att tycka till om parken i en medborgardialog. Mer information om den kommer längre fram.

Kort om Stadshusparken

Stadshusparken är en del av den naturbana utvecklingen i Centrala Nacka, där målet är att välkomna de första besökarna till en del av parken under 2025. Med hjälp av parkstråk kommer parkens grönområden att kopplas samman med närliggande stadsbyggnadsprojekt. Läs mer om parken på vår webbsida om Stadshusparken.

Sidan uppdaterades: